Antena Meniu Search
x

Expozitia "The Human Body" a fost un succes garantat

Controversata expozitie cu trupuri umane a depasit orice asteptare. "The Human Body" a adus Muzeului Antipa incasari de aproape un milion de euro si peste 80 de mii de vizitatori

Vezi și

Contestata sau admirata, expozitia “The Human Body” a atras cu siguranta. A avut cu ce.

Vizitatorii au putut afla, de exemplu, ca daca cei 600 de muschi ai corpului uman se incordeaza, in acelasi timp si in aceeasi directie si pot ridica o greutate de 25 de tone. O alta curiozitate este creierul, care are 165 de mii de kilometri de capilare. “Capul unui bebelus a fost cel mai frumos. Am vrut neaparat sa vin pt ca e ultima zi si chiar imi doream sa o vad. Am vazut si la scoala, in orele de biologie sau anatomie, dar sa vezi in marime naturala este mult mai interesant. Exactitatea fibrelor, a muschilor si legaturile care s-au facut mi se par deosebite”, a marturisit o eleva.

Expozitia a stabilit un record in Romania. 86 de mii de vizitatori, dintre care zece mii au fost copii. “Un succes a fost aceasta mare expozitie pentru calea de realizare a exponatelor si prin informatiile pe care le ofera”, a declarat directorul Muzeului Antipa.

Elena vrea sa devina medic si a venit tocmai de la Targu Neamt ca sa vada expozitia. “Imi place aceasta expozitie si mi-am dorit de mult timp sa vin si am prins ultima zi. Sunt foarte bucuroasa, mai ales ca sunt venita de departe”, a spus fata.

A studiat fiecare exponat cu atentie si s-a documentat in amanunt. “Mi-a placut cum au fost asezati muschii, cum au fost deosebiti de oase sa se poata sesiza functiile lor”, a exclamat Elena.

Expozitia s-a bucurat de un succes urias in intreaga lume. Peste doua milioane de oameni au vizitat exponatele. Cel putin la fel de mare a fost si scandalul din jurul trupurilor expuse. Activisti si organizatii non-guvernamentale au spus ca trupurile umane ar fi apartinut unor prizonieri chinezi executati.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Expozitia "The Human Body" a fost un succes garantat