Antena Meniu Search
x

Facebook a reacţionat, după EXPLOZIA de la metroul din St. Petersburg

Reprezentanţii Facebook au activat luni după-amiază opţiunea ”safety check” pentru locuitorii din metropola Sankt Petesburg, după ce o explozie puternică s-a produs într-o garnitură de metrou ce călătoarea între staţiile Tehnologiceski Institut şi Piaţa Sennaia, transmite Interfax.

Funcţia este activată în timp ce mii de ruşi se îndreaptă spre reţelele sociale pentru a descoperi dacă cei dragi sunt în siguranţă.

Autorităţile locale au confirmat că zece persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 25 au fost rănite în explozia de la metrou. Printre răniţi se numără inclusiv un copil.

Facebook a activat ultima dată opţiunea ”safety check” în urmă cu două săptămâni, după ce un atacator a intrat cu maşina în trecătorii de pe podul Westminster, înainte de a înjunghia mortal un poliţist în curtea Parlamentului.

Pe acelaşi subiect

Surse au confirmat că a existat o singură explozie într-un metrou ce călătorea între staţiile Tehnologiceski Institut şi Piaţa Sennaia, iar cel mai probabil este vorba de un pachet-capcană plasat de un atacator necunoscut în Piaţa Sennaia.

Iniţial, presa rusă a relatat că ar fi vorba de două explozii diferite, iar un alt dispozitiv explozibil nedetonat a fost descoperit în staţia Ploşcead Vosstaniia, care se află pe aceeaşi magistrală ca Tehnologiceski Institut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Facebook a reacţionat, după EXPLOZIA de la metroul din St. Petersburg