Antena Meniu Search
x

Familia regală a României a dat o petrecere la Palatul Elisabeta

10 mai va apărea din nou în cărţile de istorie ca Ziua Regalităţii. Cu ocazia aceste zile măreţe, familia regală a României a dat o petrecere în grădina Palatul Elisabeta.

Vezi și

10 mai va apărea din nou în cărţile de istorie ca Ziua Regalităţii. Cu ocazia aceste zile măreţe, familia regală a României a dat o petrecere în grădina Palatul Elisabeta. 

Palatul Elisabeta şi-a deschis larg porţile pentru cei 6000 de oaspeţi. Doamnele, în rochii alese cu grijă, la care au asortat pălării sofisticate, au păşit cu eleganţă la braţul domnilor. Invitaţi din rude mari împărăteşti, dar şi personalităţi de marcă din ţara noastră şi Republica Moldova, toţi au fost poftiţi la o petrecere în grădina palatului.

În grădina palatului au venit foşti şi actuali miniştri, ambasadori, sportivi, artişti, dar şi oameni simpli care admiră familia regală. Constantin Crăciun a venit tocmai din Vrancea. Pentru că, spune el, cine nu îşi cunoaşte trecutul nu îşi merită viitorul.

Din acest an, 10 mai a redevenit zi de sărbătoare naţională, după mulţi ani în care pierduse acest statut. Şi a fost sărbătoare, chiar dacă regele Mihai nu a luat parte la festivităţi.

Principesa Margareta, principele Radu, principele Nicolae şi principesa Maria au salutat de la balcon pe miile de oaspeţi. S-au bucurat apoi, alături de ei, de piesele interpretate de fanfara siciliană invitată la eveniment.

Ziua regalităţii a început cu sosirea la Palat a celor mai sportivi dintre oaspeţi - câştigătorii celor trei probe ale Maratonului Regal. Şi-au primit diplomele din partea Principesei Margareta.

Anonimi sau înalţi demnitari, invitaţii Casei Regale nu făcut economie de efort ca să arate pe măsura evenimentului. Doamnele şi domnişoarele au optat pentru rochii sau fuste, iar pălăriile clasice sau fistichii au fost un accesoriu nelipsit. Festivităţile se vor încheia peste câteva ore, cu o petrecere în aer liber, în grădina Palatului Elisabeta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Familia regală a României a dat o petrecere la Palatul Elisabeta