Antena Meniu Search
x

Familia Regală negociază pentru a rămâne la Palatul Elisabeta din Capitală

Membrii Familiei Regale mai au doar două săptămâni până când trebuie să părăsească Palatul Elisabeta din Capitală. Dar nimeni nu-şi face încă bagajele.

Vezi și

Membrii Familiei Regale mai au doar două săptămâni până când trebuie să părăsească Palatul Elisabeta din Capitală. Dar nimeni nu-şi face încă bagajele. Cu toţii speră că, odată cu schimbarea premierului, se va schimba şi soarta Casei Regale. Negocierile au început deja - este dezvăluirea şefului Casei Majestăţii Sale, Andrew Popper, într-un interviu în exclusivitate, realizat de Sabina Iosub.​

5 februarie este ziua în care se împlinesc două luni de la moartea Majestăţii Sale Regele Mihai I. Şi în care, oficial, Familia Regală trebuie să părăsească faimosul palat din nordul Capitalei, un loc în care istoria respiră la fiecare pas. 

Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale, speră ca familia Regală să rămână în continuare în palat, chiar dacă proiectul de lege privind statutul său nu a fost încă aprobat. Mai mult chiar, fostul premier Mihai Tudose a refuzat orice înţelegere cu moştenitorii Regelui Mihai.

Odată cu demisia sa, negocierile au fost reluate. Se vorbeşte inclusiv despre o eventuală chirie pe care Familia Regală să o plătească statului - dar preţul ar fi unul uriaş, spun experţii imobiliari. 

DRAGOŞ VÂLCEANU, preşedinte Asociaţia Brokerilor Imobiliari: 

Din punct de vedere tehnic, ca sa construiesc o cladire in zona respectiva, am nevoie de 20 de milioane de euro. În situaţia noastră, chiria anuala ar trebui sa fie de un milion de euro. 

ANDREW POPPER, şeful Casei Majestăţii Sale:

N-are rost să plătim chirie dacă nu folosim acest palat. Şi este folosit, în mare parte, în interesul public. 

Palatul i-a aparţinut, aşa cum îi spune şi numele, principesei Elisabeta, una dintre fiicele Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand. Aici, Regele Mihai şi-a desfăşurat activitatea din 1944 şi până la abdicarea de la finalul anului 1947. Până să-i fie înapoiat Majestăţii Sale, la începutul anilor 2000, aici se făceau nunţi şi botezuri. 

ANDREW POPPER, şeful Casei Majestăţii Sale:

Ar fi un dezastru dacă ne-am întoarce din nou să fim restaurant cu chirie. Ar fi o chestie penibilă. Familia Regală este preocupată, şi nu pentru că nu are unde să locuiască, că nu se pune problema că n-au unde să doarmă noaptea. Problema se pune că acest spaţiu este folosit în interesul public. Asta a fost cea mai mare dorinţă a Majestăţii Sale, ca lucrurile să meargă înainte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Familia Regală negociază pentru a rămâne la Palatul Elisabeta din Capitală