Antena Meniu Search
x

Petruţa, fosta soţie a lui Andrei Gheorghe, a dezvăluit ce se pregătea să facă acesta, cu o seară înainte să moară

Naţiunea şi-a luat astăzi rămas-bun de la Andrei Gheorghe. Trupul jurnalistul a fost incinerat la crematoriul Vitan-Bârzeşti din Capitală.

Vezi și

Naţiunea şi-a luat astăzi rămas-bun de la Andrei Gheorghe. Trupul jurnalistul a fost incinerat la crematoriul Vitan-Bârzeşti din Capitală, în faţa familiei şi a apropiaţilor din lumea radioului şi a televiziunii. Un preot care nu face parte din Biserica Ortodoxă Română a oficiat o slujbă de pomenire, decizie care a stârnit polemici în rândul înalţilor prelaţi. Consideră că trupul NU trebuie distrus, astfel încât sufletul să fie eliberat. Fosta soţie a lui Andrei Gheorghe ne-a vorbit, în exclusivitate, despre ultimele lui dorinţe.  

A trăit în stilul lui. Şi pleacă la fel. Familia ştie că nu ar fi vrut priveghi clasic, ci un rămas-bun diferit. Andrei Gheorghe a fost incinerat. La crematoriul Vitan-Bârzeşti, s-a vorbit despre libertate. 

Libertatea lui a stârnit mereu controverse. Încă una s-a născut şi pe ultimul lui drum. Un preot din Biserica Rusă în Exil a oficial o slujbă înainte de incinerare. Asta după ce înalţii prelaţi au anunţat că nu susţin o astfel de ceremonie. Ei spun că trupul nu trebuie distrus: "Este doar pentru biserica ortodoxă română. Noi facem parte din Biserica Ortodoxă Rusă, din exil. TAIE Este o ordonanţă, o circulară în interiorul Bisericii Ortodoxe Române. Nu a fost abordată de toate bisericile." 

"Am făcut tot ce nu era voie, tot ce era interzis." Iar pentru asta, a fost iubit şi susţinut de o întreagă generaţie. Într-un interviu emoţionant, fosta lui soţie ne-a măturisit că Andrei Gheorghe a plecat împăcat: "Vorbeam mereu pe Facetime, să ne vedem. Şi am vorbit cu o seară înainte. Se pregătea să vadă nişte filme cu Măriuca, una dintre fetele noastre şi era foarte senin şi împăcat. A fost foarte iubit. Şi este şi în continuare."

A murit în urma unui stop cardio-respirator. În ultima perioadă, le spunea aproaţilor că ar fi vrut să nu fie atât de furios. Petruţa Gheorghe, fosta soţie a lui Andrei Gheorghe: "E greu să te întorci acasă şi să gândeşti acest acasă fără celălalt. Fără el, e un spaţiu gol, care nu se umple cu nimic."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Petruţa, fosta soţie a lui Andrei Gheorghe, a dezvăluit ce se pregătea să facă acesta, cu o seară înainte să moară