Antena Meniu Search
x

Video Felicia Filip, detalii despre proiectul prin care părinţii îşi pot lăsa copiii în diferite centre din Bucureşti, cât sunt la muncă

Vacanţa de Paşte a elevilor a fost dublată faţă de ce ştiam iar părinţii s-au trezit în faţa unei probleme greu de rezolvat. Ce fac cu copiii în tot acest timp, în care ei sunt evident la muncă. În Bucureşti, autorităţile par să fi găsit o semi-soluţie. Au deschis cinci centre în care, începând de luni, cei mici vor fi supravegheaţi şi pot face şi tot felul de activităţi. 

de Redactia Observator

la 10.04.2021, 14:29

Vezi și
  • Autorităţile au stabilit ca cinci centre din Bucureşti să primească 1.200 de copii pe zi, cât părinţii acestora sunt la muncă.

Spuneam că este o semi-soluţie pentru că, atenţie, locurile sunt limitate - 1.200, şi se ocupă conform principiului: primul venit, primul servit. Printre cele cinci centre este şi Opera Comică pentru Copii. Detalii despre cum decurge programul ne-a oferit doamna Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii din Capitală.

Felicia Filip: Mă bucur mult că dezvoltăm, împreună cu Primăria Bucureşti, acest proiect. Este un proiect generos al Primăriei Municipiului Bucureşti. Nu acoperă să zicem 100% din aceste nevoi pe care le au părinţii, pentru că trebuie să meargă la locul de muncă, dar sunt, într-adevăr, activităţi care vin în ajutorul lor. În momentul în care ştii că acele spaţii sunt foarte bune puse la punct, din toate punctele de vedere, îţi dai seama că sunt locurile în care cei mici se întâlnesc cu personajele, cu persoanele, cu artiştii pe care îi iubesc.

Felicia Filip: S-a demonstrat de fiecare dată că cei mici au nevoie de aşa ceva, îşi doresc, în primul rând, să se joace, iar apoi să dezvolte această relaţionare, să fie intuitivi, să demonstreze că pot să facă activităţi la care nu te-ai gândi. Până una, alta, noi, maturii, cred că suntem cei care învăţăm de la aceşti copii.

Mai multe detalii, în materialul video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Felicia Filip, detalii despre proiectul prin care părinţii îşi pot lăsa copiii în diferite centre din Bucureşti, cât sunt la muncă