Antena Meniu Search
x

Felix Dianu şi-a ucis cel mai bun prieten ca să-i ia nevasta. 19 ani de ani de închisoare în dosarul "Elodia 2" din Gorj

Felix Dianu, bărbatul de 43 de ani din Târgu-Cărbunești, acuzat că şi-a ucis prietenul în urmă cu opt ani, pentru a rămâne cu soţia acestuia, a fost condamnat la o pedeapsă de 19 ani de închisoare cu executare de către Tribunalul Gorj. 

Felix Dianu, bărbatul de 43 de ani din Târgu-Cărbunești, acuzat că şi-a ucis prietenul în urmă cu opt ani, pentru a rămâne cu soţia acestuia, a fost condamnat la o pedeapsă de 19 ani de închisoare cu executare de către Tribunalul Gorj. 

Cazul este cunoscut ca "Elodia 2", deoarece cadavrul victimei, Daniel Nistor, nu a fost găsit niciodată.

„Inculpatul urmând să execute 19 ani închisoare şi 5 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (….) Deduce din pedeapsă perioada de reţinere – 11.04.2016 şi arest preventiv – 12.04.2016 – 10.07.2016. În baza art. 7 din Legea nr.76/2008, dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare“, se arată în sentința Tribunalului Gorj.

Felix Dianu

Felix Dianu este obligat să plătească şi daune morale de 400.000 de lei moştenitorilor celui care a fost declarat decedat. „Obligă inculpatul la plata sumei de 100.000 lei daune morale către partea civilă N. D., 100.000 lei daune morale către partea civilă N. E., 100.000 lei daune morale către partea civilă N. E. V., 100.000 lei daune morale către partea civilă N. S. şi suma de 15.000 lei reprezentând despăgubiri civile către partea civilă N. D. (…). În baza art. 274 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul la plata sumei de 27.300 lei cheltuieli judiciare statului (din care 24.300 lei avansaţi în cursul urmăririi penale)“.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Cazul "Elodia 2", filmul crimei

Din rechizitoriul procurorilor reiese că fapta a fost comisă în luna februarie a anului 2010, dar Felix Dianu a fost trimis în judecată abia şapte ani mai târziu. 

Daniel Nistor s-a căsătorit în anul 2004, dar a divorţat după cinci ani. Între fosta sa soţie şi cel mai bun prieten al său, Dianu Felix, s-a înfiripat o relaţie. 

În rechizitoriu, oamenii legii prezintă ce s-a întâmplat în ziua de 15 februarie 2010, când susţin că Daniel Nistor a fost ucis de prietenul său. 

Daniel Nistor

Nistor a ajuns acasă, în satul gorjean Creţeşti, cu o maşină condusă de fratele lui. Acolo, şi-a rugat fratele să-i împrumute maşina cu care dorea să ajungă în comuna vecină. Fratele l-a refuzat, iar Nistor a rugat pe un vecin să-l transporte. Pe drum, Daniel Nistor l-a văzut pe „Benone“, aşa cum era poreclit prietenul său Dianu Felix. I-a dat vecinului 10 lei pentru combustibil şi i-a spus că merge mai departe cu Felix, scrie Impact în Gorj.

De atunci, nu se mai ştie nimic de Daniel Nistor, acesta dispărând fără urmă. 

„În acest context, în care victima şi inculpatul s-au deplasat împreună cu autoturismul acestuia din urmă – inculpatul fiind persoana în compania căreia Nistor Daniel a fost văzut ultima dată, în viaţă sau în orice alt mod – pe fondul tensiunilor existente între cei doi şi a celor dintre victimă şi fosta sa soţie, Dianu Felix i-a suprimat viaţa victimei Nistor Daniel în cadrul unei agresiuni ale cărei consecinţe detaliate din punct de vedere medico-legal rămân neclare, în lipsa cadavrului victimei. Ulterior, în vederea evitării tragerii la răspundere penală, inculpatul a ascuns cadavrul lui Nistor Daniel, acesta rămânând negăsit până în momentul de faţă“, se arată în rechizitoriu. 

Dat de gol de o greşeală gramaticală

La trei zile de la dispariţia victimei, de pe numărul de telefon al acesteia au fost trimise trei SMS-uri către fratele său şi doi prieteni, cu textul „Sunt plecat ân Bulgaria...“.

Anchetatorii au stabilit insa ca mesajele nu au fost scrise de el. Ar fi fost trimise chiar de Felix, ca sa intarzie cercetarile. Inclusiv gramatica l-a dat de gol pe criminal.

Anchetatorii l-au pus sa scrie după dictare textul „Sunt plecat in Bulgaria” – mesajul primit de apropiatii victimei de pe telefonul acesteia. Felix Dianu a facut exact aceeasi greseala de ortografie pe care a facut-o si cand a trimis mesajul: a scris „în” sub forma „ân”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Felix Dianu şi-a ucis cel mai bun prieten ca să-i ia nevasta. 19 ani de ani de închisoare în dosarul "Elodia 2" din Gorj