Antena Meniu Search
x

Femeia jandarm bătută în timpul protestului din 10 august le-a reprosat colegilor că au lăsat-o singură | VIDEO

Femeia jandarm bătută în timpul protestului diasporei din 10 august le-a reprosat colegilor că au lăsat-o singură

Vezi și

Femeia jandarm bătută în timpul protestului diasporei din 10 august le-a reprosat colegilor că au lăsat-o singură. Reacţia ei a fost surprinsă la scurt timp după ce a fost scoasă dintre protestatarii care au lovit-o cu bestialitate.

Astăzi, ar fi trebuit să se întoarcă acasă. Dar medicii au decis că e nevoie de noi investigaţii. În tot acest timp, anchetatorii încearcă să îi depisteze pe toţi cei care au agresat-o, şi, în special, pe cel care i-a furat arma - de negăsit până acum. Peste 20 de suspecţi au fost chemaţi la audieri.

"Frate, unde m-ai dus? De ce m-aţi lăsat acolo singură?" - sunt reproşuri pe care tânăra de 23 de ani le aduce colegilor, la câteva minute după ce a fost prinsă în busculadă. Loviturile primite o ţin şi astăzi în spital. 

Chiar daca actele pentru externare erau gata, femeia jandarm ramane internata la spitalul Floreasca cel putin pana maine dimineata. Asta pentru ca astazi a avut dureri de cap, iar medicii au programat-o pentru un computer tomograf. 

Tudor Ciuhodaru, medic: "Evaluarea este esentiala si nu poti sa treci pe langa un diagnostic pana cand acest pacient nu este evaluat complet."

Doi dintre dintre cei care au bătut-o pe tânără sunt acum arestaţi. Însă procurorii militari strâng toate imaginile surprine în noaptea de vineri şi analizează cadru cu cadru pentru a-i găsi pe toţi cei implicaţi, dar şi arma furată. 

Dupa analizarea imaginilor, anchetatorii l-au identificat pe individul care ar fi putut fura arma femeii jandarm. Acum fac apel catre populatie ca in cazul in care cineva il recunoaste sa sune imediat la 112.

Ionel Corbu, prim-procuror: "S-au solicitat documente care vizeaza modul de organizare a misiune de asigurare si restabilire a ordinii publice."

Femeia jandarm era penultima în dispozitivul care traversa Piaţa Victoriei, pentru a ajunge la intervenţia de la restaurantul vandalizat. Pe drum, ea şi colegul ei au fost atacaţi de mulţime. În astfel de situaţii, chiar şi un jandarm cu experianţă poate luat prin surprindere. Indiferent de ordinul primit. 

Filip Horaţiu, fost jandarm de la plutonul de mascaţi: "Nu se aşteptau la o luptă de stradă care s-a întâmplat. Adică, ataci un fast food, în ideea de a trimite ajutoare, întăriri. Tu nu ştii ce are de gând cel din faţa ta. Este calm, este ok. Tu nu ştii cu ce vine el la demonstraţie. Cu un cuţit, cu un pistol, chiar cu gaze, cu bile, cu electroşocuri. S-au dus special pentru bătaie. Ei deja când au văzut un jandarm au văzut negru în faţa ochilor."

Până ieri, 19 oameni au fost chemaţi la Poliţie. Audierile vor continua însă şi în zilele următoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Femeia jandarm bătută în timpul protestului din 10 august le-a reprosat colegilor că au lăsat-o singură | VIDEO