Antena Meniu Search
x

O femeie a fost aruncată din vagon şi proiectată pe câmp, după ce trenul de călători a deraiat lângă Deva

Raed Rafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că o femeie a fost aruncată din vagon, în timpul deraierii trenului de călători, lângă Deva. 

Raed Rafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că o femeie a fost aruncată din vagon, în timpul deraierii trenului de călători, lângă Deva. 

Arafat a spus că Planul Roşu de intervenţie în cazul trenului deraiat lângă Deva s-a încheiat.

Şeful DSU a precizat că alerta a fost dată prin serviciul 112, moment în care s-a decis activarea Planului Roşu. Potrivit lui Arafat, în vagoanele care au sărit de pe şine se aflau 20 de persoane, una dintre ele fiind aruncată din tren.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 57 de ani, care se afla în faţa uşii când trenul a deraiat. Aceasta a fost proiectată pe câmp, suferind fracturi la ambele mâini.

Pe acelaşi subiect
Un tren cu 120 de călători, care circula pe ruta Bucureşti - Arad, a deraiat lângă Deva. Trei vagoane au sărit de pe şine

Imaginile de la locul accidentului sunt dramatice.

"Alte persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. O parte dintre cei care se aflau în vagoanele deraiate au fost transprtate la gara Haţeg, iar cei din vagoanele neafectate îşi vor continua drumul", a spus Raed Arafat.

Şina s-a rupt după ce trenul a deraiat

Reamintim că ultimele trei vagoane ale unui tren de călători care transporta 120 de persoane au deraiat, duminică dimineaţă, în zona localităţii Băieşti din judeţul Hunedoara. 

Potrivit lui Arafat, în vagoanele care au sărit de pe şine se aflau 20 de persoane, una dintre ele fiind aruncată din tren

A fost activat planul roşu de intervenţie.

Trenul se deplasa pe ruta Constanţa - Arad. La faţa locului au intervenit patru echipaje de pompieri şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Hunedoara.

Şeful DSU a precizat că alerta a fost dată prin serviciul 112, moment în care s-a decis activarea Planului Roşu

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, în cele trei vagoane care au deraiat se aflau 60 de persoane. O locomotivă Diesel va prelua garnitura de tren, iar pasagerii îşi vor continua călătoria spre destinaţie. 

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru incident şi le mulţumeşte pentru înţelegere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » O femeie a fost aruncată din vagon şi proiectată pe câmp, după ce trenul de călători a deraiat lângă Deva