Antena Meniu Search
x

Festival romanesc, in Canada

La Montreal a rasunat muzica populara romaneasca. Sute de conationali, stabiliti aici, s-au distrat romaneste in cadrul unui festival dedicat est-europenilor stabiliti in Canada

Vezi și

Muzica populara de calitate, oameni fericiti ca o asculta si multa voie buna. Asa a debutat festivalul Eurofest din Montreal, Canada. E deja la a saptea editie si de la an la an aduna tot mai multi spectatori. Majoritatea straini din Europa de Est. Printre ei, evident, si multi romani. "Ne simtim foarte bine! Am venit sa ne mai aducem aminte de traditiile romanesti. Sa ascultam putina muzica si sa ne intalnim cu prietenii din Romania", a spus un roman.

"Rezistam aici de atatia ani. Rezistam deja din 2006. In afara de artistii romani sunt si artisti bulgari, rusi, ucrainieni", a explicat Simona Hodos, organizator pentru Romania la Eurofest 2013. Limba romana a fost, insa, auzita cel mai des in cadrul evenimentului cultural.

Nu doar muzica buna i-a incantat insa pe oameni. Mancarurile traditionale bulgaresti, poloneze, dar si romanesti au facut furori.

In timp ce micii au sfarait pe gratare, la alte standuri cu produse romanesti oamenii au putut gusta covrigei, prajituri si dulciuri de pe meleagurile noastre. Distractia a inceput la orele pranzului si a tinut pana aproape de miezul noptii.

Evenimentul a fost organizat si pentru comunitatea romaneasca din Montreal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Festival romanesc, in Canada