Antena Meniu Search
x

Festivalul Narciselor fără narcise, paradoxul românesc care a dezamăgit sute de oameni

Festivalul Narciselor fără narcise! Este paradoxul pur românesc care a dezamăgit anul acesta sute de oameni, veniţi special să admire faimoasele flori de la poalele Retezatului.

Vezi și

Festivalul Narciselor fără narcise! Este paradoxul pur românesc care a dezamăgit anul acesta sute de oameni, veniţi special să admire faimoasele flori de la poalele Retezatului. N-au mai găsit nimic, pentru că hoţii le-au furat cu sutele, fără să le mai pese că Poiana Narciselor era un loc unic în Europa.

Sute de oameni au venit în rezervaţia de la Vad, să miroasă narcisele, dar singurul miros pe care l-au simţit a fost cel de mici la grătar.

Cum florile au fost de negăsit, oamenii s-au mulţumit cu o plimbare şi o gustare specific românească. 

Organizatorii Festivalului Narciselor sunt de părere că nu doar vremea prea caldă, din ultimele luni este vinovată pentru dispariţia narciselor şi a stânjeneilor.

Claudiu Pascas - asociatia pentru conservarea naturii Braşov: "Ideal ar fi ca lumea sa inteleaga ca aceste plante trebuie lasate sa isi parcurga tot ciclul de viata. Din pacate multi doresc sa le ia acasa. Mai sunt cateva narcise razlete, 1% din ce a fost si pe alea le culeg turistii care nu sunt iubitori de natura."

Anual, în localitatea braşoveană Vad are loc sărbătoarea narciselor. Evenimentul are ca scop educarea populaţiei în ce priveşte protejarea acestor flori.

Rezervaţia Poiana Narciselor este unica rezervaţie de acest fel din Europa şi se întinde pe o suprafaţă de 400 de hectare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Festivalul Narciselor fără narcise, paradoxul românesc care a dezamăgit sute de oameni