Antena Meniu Search
x

Festivalul turcesc se desfasoara in Parcul Herastrau

E momentul sa ne luam revansa pentru tributul platit pe vremuri la portile sultanilor, sa ne alegem macar acum cu ceva. Mai ales ca bucatele turcesti sunt foarte gustoase

Vezi și

Parcul Herastrau din Capitala s-a transformat in paradisul gurmanzilor. Un adevarat regal gastronomic a fost pus la cale de bucatari priceputi, veniti tocmai din Orient. Placinte cu spanac si branza, chiftelute condimentate sau baclavale zemoase, tinute cu forta in sirop de zahar au facut prapad printre vizitatori.

O negociere ca la carte si o izbanda, se pare, pentru cumparator. Ademeniti de aromele turcesti, sute de bucuresteni au stat la coada si zeci de minute sa prinda o bucata kebab sau de gozleme - un fel de clatita cu branza si spanac. Bucurestenii s-au batut pe chiftele mai ceva decat au facut-o stramosii lor, la Plevna. De fapt nu-s chiftelute, ci un fel de mici turcesti.

Ispita Inaltei porti adusa la Bucuresti a fost insa alta. O ispita care le-a luat romanilor mintile: dulcurile.Nu e de mirare ca baclavaua cu nuca, scaldata in sirop dulce sau cataiful cu crema de branza si fistic au fost cele mai savurate. Doua cadane tainere si frumoase au facut minuni.la bucatarie. Au preparat un desert inedit. "Sunt fructe fierte, mai contine si naut si fasole. E foarte dulce".

In fata dezmatului culinar, preturile nu au mai contat. O portie de gogosele, preparate cu indemanare de acest bucatar, costa cinci lei. Cam tot atat costa si o suta de grame de baclava cu nuca. La final, dupa ce au degustat toate bunataturile, bucurestenii s-au intins pe iarba, la umbra. Le-a lipsit insa ceva. "Am ramas profund emotionat cand am batut toata zona asta de produse traditionale, dupa braga. N-ai! Turc fara braga, domnu'. Nu se poate", a spus unul dintre clienti.

A mers insa si o limonada cu menta. Si uite asa, romanii au castigat batalia culinara cu Inalta Poarta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Festivalul turcesc se desfasoara in Parcul Herastrau