Antena Meniu Search
x

Fetiță abuzată de un individ condamnat la 22 de ani pentru omor, după ce a fost lăsată în casă cu el chiar de statul român

Situatie cumplita la care mai mulţi angajaţi ai statului au fost nu doar martori, ci chiar complici. O fetiţă de 8 ani a fost violată şi abuzată în repetate randuri in propria casă de un individ condamnat în trecut pentru omor.

de Redactia Observator

la 27.08.2020, 20:06

Vezi și
  • Tatăl spune că a alertat protecţia copilului în luna mai.
  • Agresorul locuia în aceeaşi casă cu fetiţa.

Autorităţile au fost alertate în urmă cu patru luni şi au făcut anchete peste anchete în tot acest timp în locuinţa copilei. Nu au descoperit însă nimic suspect. Fetiţa şi fraţii ei aveau ce mânca, a fost concluzia lor.

"Mi-au spus oamenii că dormea cu el în pat. Dar n-am avut dovezi." E durerea unui tată care a aflat că fetiţa lui de opt ani e abuzată de un individ condamnat la 22 de ani pentru omor dar care n-a avut dovezi să-i convingă pe angajaţii statului că micuţa e în pericol.

Tatăl spune că a alertat protecţia copilului în luna mai. Adică acum patru luni. Agresorul locuia în aceeaşi casă cu fetiţa. Cu ei mai trăiau mama, bunica şi străbunica copilului.

Femeile l-au acceptat să locuiască sub acelaşi acoperiş pentru că avea un copil cu sora mai mare a fetei de 8 ani.

Străbunica fetei de 8 ani: Nu ne-a fost frică că a făcut cam de toate aici

Tatăl fetei locuieşte în alt sat şi nu a putut să-şi salveze copilul decât mult prea târziu. 

Tatăl fetei: Le-a ameţit cu băutura şi ele au făcut ce au vrut. Dar n-am avut dovezi, n-am putut să mă leg sigur. Ceva e să meargă cu un puşcăriaş de patruzeci şi ceva de ani o fată de 8-9 ani să doarmă cu el.

Cele trei femei mai au grijă de doi bebeluşi. Pe unul dintre ei, vecinii susţin că l-ar fi văzut bând bere din biberon. Inspectorii de la protecţia copilului au fost acasă la familia fetei. Dar cum au venit aşa au plecat

Smaranda Marcu, purtător de cuvând DGASPC: Familia a refuzat ca echipa de la serviciul de prevenţie şi intervenţie în regim de urgenţă să preia copiii.  Am urmat procedurile legale, am solicitat o ordonanţă preşedinţială.

Şi asistentul social de la primărie a făcut mai multe anchetele. Chiar edilul localităţii i-a vizitat. Nu li s a părut nimic în neregulă. 

Petru Arebea, primarul comunei: Copiii erau mâncaţi, erau curaţi. Ne-au arătat frigiderul, camerele curate.

 Şi asta deşi vecinii îl descriu pe individ ca fiind extrem de periculos.

Culmea, chiar în ziua în care primarul a făcut ultima vizită acasă, individul a luat fetiţa de opt ani şi nu s-a mai întors. Disperat, tatăl ei a sunat la poliţie.

Oamenii legii i-au găsit pe cei doi, pe individ, dar şi pe minoră, la 10 km distanţă de casă, pe marginea unei bălţi de pescuit. Este locul unde, cei doi au stat sub cerul liber timp de patru zile şi locul unde bărbatul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fata.

Este finalul unei drame care putea fi evitată. Abia acum, după ce bărbatul a fost arestat pentru viol, judecătorii au dat ordonanţa preşedinţială. Fata de opt ani şi cei doi bebeluşi au fost preluaţi de autorităţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Fetiță abuzată de un individ condamnat la 22 de ani pentru omor, după ce a fost lăsată în casă cu el chiar de statul român