Antena Meniu Search
x

Premiera de gala: Filmul "Pozitia Copilului" a rulat la Teatrul National

Ursul de aur a ajuns aseara la Teatrul National. Primul lungmetraj romanesc premiat la Berlin a fost lansat oficial aseara.

Vezi și

“Emotii mari, e prima proiectie pentru publicul din Romania si o sa fie si prima lor reactie", a declarat regizorul Calin Peter Netzer

Filmul romanesc premiat la Berlin vorbeste cu dramatism, dar si cu umor, despre relatia dintre o mama dominatoare si fiul ei adult.

Un impact major a avut si pelicula asupra celor care au vazut-o aseara in premiera. “O minune de film, o sa-l vedeti. Nu o sa va vina sa credeti”, a precizat actorul Florin Zamfirescu.

Nu este despre Romania, este un film despre omenire, despre oameni.

Pe scurt, povestea peliculei e urmatoarea: un tanar face accident de masina si omoara un copil. Mama sa, o arhitecta din inalta societate hotaraste sa intervina, ca sa-l salveze. De-aici si titlul peliculei. Pozitia copilului - adica pozitia in societate a unui copil de bani gata. Sufocat de mama. “Cred ca aproape toate mamele din lume ar face un gest ca asta. Chiar astazi una dintre fetele mele m-a intrebat daca as face un gest ca asta si am spus ca da”, a sustinut actrita Luminita Gheorghiu.

Filmul va fi proiectat in cinematografele romanesti pe 8 martie. „Pozitia copilului" va rula si in Franta, Germania, Austria, Elvetia, Grecia, Serbia, Muntenegru, Australia, Noua Zealanda sau Taiwan.

 

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Premiera de gala: Filmul "Pozitia Copilului" a rulat la Teatrul National