Antena Meniu Search
x

Video Filmul tragediei care a îndoliat trei sate din Neamț. Tinerii care s-au înecat în Siret încercau să-și salveze prietenii

Dramă cumplită într-o localitate din Bacău. Cinci adolescenţi au murit înecaţi în râul Siret după ce, potrivit martorilor, ar fi încercat să-şi salveze prietenii care erau la un pas să se înece. Însă au fost ei luaţi de curenţi.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 02.08.2021, 14:28

Vezi și

Vorbim despre o tragedie care a îndoliat trei sate dintr-o comună din județul Neamț. Opt tineri s-au urcat, ieri, pe bicicletă și au mers să se scalde pe malul râului Siret, la aproximativ 10 - 15 km distanță de casă. 

Câțiva dintre ei au reușit să iasă la timp, însă cinci tineri au fost înghițiți de ape, încercând să-și salveze prietenii care alunecaseră de pe mal. Autoritățile au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-i salva. Localnicii sunt șocați. Aceștia recunoșteau că toți acești copii obișnuiau să meargă la Siret pentru a se scălda, dar niciodată nu au crezut că o asemena tragedie este cu putință. 

Familiile adolescenţilor, dar şi martorii au aşteptat ore în şir pe malul Siretului un semn de la salvatori. Mai multe echipaje de pompieri, medici şi scafandri din Neamţ şi Bacău au sosit de urgenţă în comuna băcăuană Filipeşti, unde tinerii veniseră la scăldat. Opt au intrat în apă. Doar trei au mai ieşit. 

Toţi adolescenţii erau din judeţul Neamţ şi n-ar fi cunoscut zona în care au mers la scăldat. Doi dintre ei aveau 14 ani, alţi doi 17 ani, iar celălalt 18 ani. După mai multe ore de căutări, scafandrii au început să scoată, unul după altul, trupurile la suprafaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Filmul tragediei care a îndoliat trei sate din Neamț. Tinerii care s-au înecat în Siret încercau să-și salveze prietenii