Antena Meniu Search
x

Filmul tragediei de la Buzău, unde doi bărbaţi au fost ucişi de albine. Ce a provocat atacul insectelor

Scene dramatice la Buzău. Doi bărbaţi au fost atacaţi de un roi de albine furioase şi au murit în chinuri groaznice din cauza miilor de înţepături. Insectele scăpaseră dintr-un stup care s-a răsturnat.

Vezi și

Scene dramatice la Buzău. Doi bărbaţi au fost atacaţi de un roi de albine furioase şi au murit în chinuri groaznice din cauza miilor de înţepături. Insectele scăpaseră dintr-un stup care s-a răsturnat.

Alarma s-a dat la 10 dimineaţa. Încă urmărit de albine, şoferul unei camionete încărcate de stupi a intrat panicat în sat. 

În urma lui, doi colegi îşi trăiau ultimele clipe.

Veniseră să monteze stupii cu albine lângă pădurea de salcâmi din Cernăteşti. Nu erau apicultori de meserie, iar unul dintre bărbaţi a fost înţepat şi i s-a făcut rău. Pentru că era epileptic, colegii săi au încercat să-l ducă în grabă la spital. Demarajul bursc a dărâmat stupii.

Petrache Mârzea, primar Cernăteşti

Au căzut din maşină, s-au spart. Pe unul dintre ei, pe primul au reuşit să-l ducă la spital, dar a murit, a decedat, cel de-al doilea, când am venit, l-am găsit decedat lângă maşină, cu mii de înţepături.

12 apicultori au fost chemaţi de urgenţă să calmeze albinele cu fum, în timp ce Jandarmeria a dispus izolarea zonei pe o rază de 700 de metri. Oamenii care locuiau în împrejurimi au fost somaţi să rămână în case.

Albinele n-ar fi trebuit să fie transportate la temperaturi înalte. O astfel de procedură trebuie făcută noaptea, când insectele sunt mai calme, spun cei care lucrează de mulţi ani în domeniu. 

Cornel Bălan, apicultor:

Temperaturile ridicate le afectează, cum ne afectează pe noi oamenii, şi pe ele... sunt mai agresive, trebuia să aibă umiditate, să fie temperaturile mult mai joase.

Şoferul, care este şi proprietarul stupilor, a intrat în şoc anafilactic în urma înţepăturilor, însă a fost salvat la timp.

Adrian Zoican, șeful UPU Buzău:

În momentul acesta este stabil henodinamic, s-a administrat tratamentul necesar astfel încât să nu apară complicaţii.

Colegii lui aveau 30, respectiv 42 de ani. Lucrau cu ziua la căratul stupilor. 

Mama supravieţuitorului spune că transportul stupilor nu s-a făcut în cele mai bune condiţii.

Medicii spun că expunerea frecventă la înţepăturile de albină creşte nivelul de toleranţă al organismului la venin. Totuşi, mai mult de 50 de înţepături pot fi fatale.

Adrian Zoican, șeful UPU Buzău:

Poate să apară edemul glotic care obstrucţionează într-un mod foarte agresiv căile respiratorii producând decesul pacientului.

Însă şi o singură înţepătură poate fi fatală pentru cei alergici. În astfel de cazuri, este nevoie de o intervenţie imediată.

MIHAELA TAMÎIAN PEREŞ, medic specialist alergolog:

Se găsesc autoinjectoare care conţin doza adecvată de adrenalină şi ar trebui injectat imediat ce simt o reacţie mai severă decât o reacţie pur locală.

Poliţia a deschis un dosar de omor din cuplă în acest caz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Filmul tragediei de la Buzău, unde doi bărbaţi au fost ucişi de albine. Ce a provocat atacul insectelor