Antena Meniu Search
x

Fiul lui Andrei Pleșu, suspect de trafic de droguri. Mascații i-au luat din pat pe el și iubita sa

Fiul lui Andrei Pleşu este implicat într-un dosar de trafic şi consum de droguri. Mihai Pleşu este acuzat că aproviziona o întreagă reţea de dealeri de stupefiante. Potrivit unor surse judiciare, Mihai Pleşu a spus că se droghează de 30 de ani pentru că asta îl ajută "să cugete şi să filosofeze".

de Redactia Observator

la 05.04.2019, 19:56

Vezi și

Fiul scriitorului Andrei Pleşu este implicat într-un dosar de trafic şi consum de droguri. Mihai Pleşu este acuzat că aproviziona o întreagă reţea de dealeri de stupefiante, din care fac parte alte şapte persoane din Bucureşti şi din Iaşi. Potrivit unor surse judiciare, Mihai Pleşu a spus în faţa anchetatorilor că se droghează de 30 de ani pentru că asta îl ajută "să cugete şi să filosofeze". Suspecţii sunt acum la Iaşi pentru audieri.

Mascaţii i-au luat din pat pe Mihai Pleşu şi pe iubita lui cu care are un copil de un an. Aveau informaţii că cei doi ar consuma droguri, ba chiar i-ar alimenta cu substanţe interzise şi pe alţii, în general tineri care frecventau petreceri tehno din Bucureşti şi din alte oraşe. 

Procurorii spun că Mihai Pleşu era principala sursă de aprovizionare cu droguri pentru dealer-ul din Iaşi. De altfel, locuinţa sa, din Sectorul 5 al Capitalei, a fost percheziţionată vineri dimineaţă de anchetatori.

Consumator de 30 de ani

Mihai Pleşu ar fi recunoscut, spun surse din anchetă, că este consumator de droguri pentru că stupefiantele îl ajută să se relaxeze.

Ba chiar le-ar fi spus anchetatorilor că se "relaxează" astfel de... 30 de ani. Fiul cel mare al fostului consilier prezidenţial şi soţia lui ar fi fost sub efectul drogurilor şi în faţa procurorilor, spun surse din anchetă. Iar femeia chiar ar fi alăptat în acea stare. 

Ofiţerii antidrog au descoperit în casa lui Mihai Pleşu o adevărată cultură de cannabis. Cu toate acestea cea mai mare parte din marfă ar fi provenit de la un cetăţean britanic care are o iubită în România. Apoi, Mihai Pleşu şi iubita lui le-ar fi împărţit cu alţii. 

Unul din dealerii din Iaşi ar fi fost o tânără care vindea cannabis cu 60-70 lei gramul. la petrecerile din cluburi se scoteau la vânzare şi alte substanţe interzise: pastile de ecstasy sau cocaină. 

Anchetatorii au descins şi în această casă din comuna Probota căutând plantaţii de cannabis. De aici au plecat cu două persone, un bărbat şi iubita acestuia, la audieri. 

Mihai Pleşu a fost căsătorit de patru ori

Ofiţerii antidrog au ridicat la percheziţiile din Bucureşti şi Iaşi jumătate de kilogram de cannabis, pastile ecstasy, ciuperci halucinogene, dar şi ustensile folosite la cultivare, cântare electronice, grindere pentru mărunțit.  Mihai Pleşu şi iubita lui au fost duşi la Iaşi pentru audieri. 

În vârstă de 47 de ani, Mihai Pleşu nu e la primul scandal. A fost căsătorit de patru ori, de două ori cu aceeaşi femeie.

În 2017, una dintre fostele sale soţii, cu care mai are un copil, i-a făcut plângere penală pentru violenţă şi a cerut ordin de protecţie împotriva lui. 

Mihai Pleşu este restaurator de artă şi a şocat opinia publică în 2017 când şi-a tatuat pe tot spatele un desen specific grupării mafiote Yakuza.

Pe lângă pasiunea pentru tatuaje, bărbatul mai este pasionat de tir cu arcul. Este proprietarul unei galerii de artă şi al unui magazin de arcuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Fiul lui Andrei Pleșu, suspect de trafic de droguri. Mascații i-au luat din pat pe el și iubita sa