Antena Meniu Search
x

Fiul lui Andrei Pleșu, legături cu o rețea care plasa droguri în București și Iași

Fiul scriitorului Andrei Pleşu a fost reţinut pentru trafic de droguri de mare risc. Procurorii susţin că au probe care dovedesc că el a vândut şi a furnizat canabis, ecstasy şi ciuperci halucinogene unei reţele care acţiona în Iaşi şi Bucureşti.

de Redactia Observator

la 06.04.2019, 20:36

Vezi și

Fiul scriitorului Andrei Pleşu a fost reţinut pentru trafic de droguri de mare risc. Procurorii susţin că au probe care dovedesc că el a vândut şi a furnizat canabis, ecstasy şi ciuperci halucinogene unei reţele care acţiona în Iaşi şi Bucureşti. Ba chiar ar fi înfiinţat o cultură în apartament. Membrii grupării ar fi avut chiar legături cu un cult religios păgân care foloseşte drogurile în timpul ritualurilor. 

Aproape şase ore a fost audiat Mihai Pleşu la Iaşi, timp în care, susţine avocata, i-a fost refuzată asistenţa medicală, deşi i s-a făcut rău. În plus, i-au fost luate probe de sânge, fără să fie consultat de un cardiolog.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit procurorilor, fiul scriitorului Andrei Pleşu, fost ministru al Culturii, ar fi fost principala sursă pentru câţiva distribuitori care vindeau cannabis, ecstasy şi ciuperci halucinogene în Bucureşti şi Iaşi. Erau vizate căminele studenţeşti şi concertele la care se adunau tineri.

Membrii reţelei utilizau aplicaţiile de tip chat pentru a comunica între ei, spun anchetatorii. Iar când foloseau telefonul vorbeau evaziv şi codificat.

Cinci minute însemnau de fapt cinci grame de canabis. Când cereau cafea sau cadouri de la Moş Nicolae se referau tot la droguri, arată procurorii. Unele erau cultivate în Bucureşti, altele erau aduse de un furnizor din Marea Britanie.

Tranzactiile nu se faceau niciodata in strada, ci fie in apartamentul lui Mihai Plesu, fie in masinile acestuia parcate in fata blocului.

Procurorii susţin că iubita lui Mihai Pleşu ştia toate detaliile şi ar fi consumat împreună cu partenerul ei substanţe interzise, deşi în casă se afla şi copilul lor de doar un an. Pe numele ei ar fi sosit şi coletele cu droguri din Anglia. Furnizorul britanic era şi el ajutat, de partenera de viaţă.

Este vorba despre o femeie care, potrivit anchetatorilor, este adepta unui cult religios păgân, ai cărui membri folosesc în ritualurile lor droguri.

Alte cinci persoane au fost reţinute vineri seară. Una dintre ele ar fi vândut droguri inclusiv investigatorilor sub acoperire. Iar alta era legătura lui Pleşu cu distribuitorii din Moldova.

Sub paravanul unui magazin de cafea si tigari, drogurile aduse de la Bucuresti erau vandute de unul dintre tinerii care au fost retinuti. Procurorii spun că Mihai Pleşu a înfiinţat o cultură de canabis. Un gram era vândut cu 70 de lei.

Mihai Plesu le-ar fi spus apropiatilor ca in boxa de la subsolul blocului in care locuieste intentionjeaza sa deschida un atelier de creatie. Procurorii verifica acum daca nu cumva in trecut aici a fost o platatie de cannabis.

Surse din anchetă spun că la audieri a mărturisit că de 30 de ani consumă stupefiante, pentru "relaxare şi cuget. În vârstă de 47 de ani, Mihai Pleşu este restaurator de artă şi a şocat opinia publică în 2017 când şi-a tatuat pe tot spatele un desen specific grupării mafiote Yakuza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Fiul lui Andrei Pleșu, legături cu o rețea care plasa droguri în București și Iași