Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu l-a eliberat din funcție pe Octavian Berceanu, comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu

Octavian Berceanu a fost eliberat din funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, decizia premierului Florin Cîţu fiind publicată, luni, în Monitorul Oficial. "Mulţumesc colegilor din GNM pentru că au produs, în șase luni cât am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naţionale de Mediu", a afirmat Berceanu.

de Redactia Observator

la 20.09.2021, 16:24

Octavian Berceanu
Octavian Berceanu, fost comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu - Facebook

Decizia premierului Florin Cîţu a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial. Astfel, în document se arată că Octavian Berceanu este eliberat din funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu. Atribuţiile sale vor fi preluate de comisarul general adjunct Alexandru Lucian Vasile, până la numirea unui nou şef al Gărzii de Mediu.

"Mulţumesc colegilor din GNM pentru că au produs, în 6 luni cât am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naţionale de Mediu", a scris, pe Facebook, Octavian Berceanu, postarea fiind însoţită de o fotografie cu decizia publicată în Monitorul Oficial.

Octavian Berceanu crede că decizia este una strict politică

"Este o suită de decizii luate de domnul premier. Pe mine m-a lăsat ultimul, am observat. Îi mulţumesc. Mai departe, domnia sa va şti probabil ce să facă astfel încât Garda de Mediu să menţină acelaşi rezultate - cele mai bune din ultimii 20 de ani. (...) Cred că e una strict politică (decizia, n.r.). Dacă ne uităm la rezultate, statistic, sunt cele mai bune din ultimii 20 de ani. Vă dau un singur exemplu: anul trecut, în 2020, Garda de Mediu a făcut 142 de acţiuni pentru combaterea introducerii în ţară a deşeurilor. Anul acesta, în şase-şapte luni, am făcut 1.842 de acţiuni", a spus el, la Digi 24.

Octavian Berceanu a precizat că nu a fost anunţat în prealabil de faptul va fi demis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Florin Cîțu l-a eliberat din funcție pe Octavian Berceanu, comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu