Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîțu: Românii vor avea nevoie de viză pentru a lucra și studia în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că românii care vor lucra și studia în Marea Britanie vor avea nevoie de viză de la 1 ianuarie 2021, odată cu finalizarea Brexit-ului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.12.2020, 18:22

Florin Cîțu: Românii vor avea nevoie de viză pentru a lucra și studia în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021
Florin Cîțu: Românii vor avea nevoie de viză pentru a lucra și studia în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021 - captura video

Florin Cîțu a spus că pe 31 decembrie se finalizează Brexit, ceea ce înseamnă că începând cu 1 ianuarie 2021, Regatul Unit va avea un statut de stat terț în relația cu statele UE, inclusiv cu România. 

„În ceea ce privește deplasările de scurtă durată, sub 6 luni într-un an, în scop turistic, cetățenii europeni, inclusiv români, pot circula fără viză. Pentru a putea lucra și studia în Regatul Unit de la 1 ianuarie 2021 cetățenii europeni, inclusiv români, vor avea nevoie de viză”, a declarat Florin Cîțu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce presupune acordul post-Brexit

După 4 ani şi jumătate de negocieri şi tensiuni, divorţul Marii Britanii de Uniunea Europeană a ajuns la final. În Ajun de Crăciun, cele două părţi au semnat mult aşteptatul acord comercial, un fel de partaj care stabileşte regulile după care vom convieţui împreună de aici înainte.

Vom avea nevoie de viză şi paşaport dacă vrem să stam mai mult de şase luni în Regat, însă nu vom plăti taxe pe bunurile care le importăm de acolo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Florin Cîțu: Românii vor avea nevoie de viză pentru a lucra și studia în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021