Antena Meniu Search
x

Focar de GRIPĂ AVIARĂ la graniţa Ungariei cu România

Peste 10.000 de păsări au fost eutaniasiate, după ce a fost confirmat un nou de gripă aviară la o fermă de gâşte, la graniţa Ungariei cu România. Serviciile veterinare din Ungaria au institut o zonă de protecţie de trei kilometri precum şi o zonă de supraveghere de 10 kilometri în jurul fermei.

Peste 10.000 de păsări au fost eutaniasiate, după ce a fost confirmat un nou de gripă aviară la o fermă de gâşte, la graniţa Ungariei cu România. Serviciile veterinare din Ungaria au institut o zonă de protecţie de trei kilometri precum şi o zonă de supraveghere de 10 kilometri în jurul fermei.

Nu este primul focar de gripă aviară din ţara vecină. Au fost identificate cazuri de gripă aviară în judeţele Bacs-Kiskun, Bekes, Csongrad şi Jasz-Nagykun-Szolnok, în sud-estul şi centrul Ungariei, scrie Agerpres.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

Ca să prevină pătrunderea bolii pe teritoriul României, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor de la noi monitorizează sever comerţul intracomunitar, sunt verificate toate transporturile de păsări care vin din ţările unde au fost diagnosticate focare de gripă aviară în ultima perioadă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Focar de GRIPĂ AVIARĂ la graniţa Ungariei cu România