Antena Meniu Search
x

Forţele speciale - eroi fără nume. Sunt cei care acţionează în medii ostile, interzise sau sensibile

Militarii forţelor speciale sau militarii de elită ai României care luptă în teatrele de război sunt mai puţin cunoscuţi.

Vezi și

Militarii forţelor speciale sau militarii de elită ai României care luptă în teatrele de război sunt mai puţin cunoscuţi. Sunt cei care acţionează în medii ostile, interzise sau sensibile.

Despre soldaţii trimişi în Afganistan sau Irak se vorbeşte doar atunci când sunt răniţi sau mor. Astăzi, însă, vom discuta despre cei din Forţele Speciale care sunt pregătiţi să acţioneze în orice moment. Chiar dacă fiecare misiune înseamnă să stea departe de familie.

Un luptător de elită al Armatei Române, cu numele de cod - Eagle. Adică Vulturul.  Si nu intamplator i se spune asa, pentru ca acolo, la mii de kilometri departare de casa, unde fiecare secunda face diferemnta intre viata si moarte, el trebuie sa se comporte ca atare: sa anticipeze pericolul, sa gandeasca repede si sa riposteze si mai repede, exact asemenea unui vultur.

Si ca pentru orice alt luptator de elita al Armatei Romane, zilele petrecute in teatrele de operatiuni înseamnă pericole mari, riscuri si mai mari si dor, foarte mult dor - de tara, de familie, de prieteni. De peste zece ani, misiunile l-au purtat pe cele mai de temut fronturi, din Afghanistan si pana in Irak, dar astazi, misiunea lui la fel de speciala ca până acum: anul acesta, de 1 decembrie e acasă pentru prima dată de când merge în teatrele de război. 

Militar român: "Din păcate e prima dată, misiunile m au reţinut peste hotare. a tb sa îmi îndeplinesc datoria faţă de ţară şi angajamentele pe care românia le are şi a tb să particip la misiuni. Consider că e o mândrie pentru fiecare militar să treacă măcar o dată pe sub Arcul de Triumf de 1 Decembrie." 

Militarii de la forţele speciale vorbesc prea puţin despre ei. Nici despre misiuni nu vorbesc, iar dacă o fac, povestesc foarte puţine. Cert e că nicio misiune nu seamănă cu alta. 

Sunt luptătorii anonimi ai patriei. Nu îşi arată nici faţa. Nu simt frica pentru că nu au timp. Şi au un singur scop, să îşi îndeplinească misiunea indiferent de consecinţe. 

I-au trecut prin fata ochilor intamplari si persoaneje cat pentru un film intreg. Însă cel mai greu a fost să piardă camarazi în misiuni. 

Dincolo de viaţa de militar, acasă, Eagle este căsătorit şi tată a doi copii. 

Militar român: "Îmi iubesc foarte mult şi soţia şi copiii, de fiecare dată când plec de acasă îi îmbrăţisez,îi pup şi le spun că ne vedem curând. Plec la muncă cu ei n gând, mă întorc acasă pentru că ştiu că vboi găsi persoanele dragi mie."

Aşteaptă următoarea misiune. Până atunci se antrenează zi de zi ca să fie mai bun.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Forţele speciale - eroi fără nume. Sunt cei care acţionează în medii ostile, interzise sau sensibile