Fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, trimis în judecată pentru luare de mită

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 05.03.2021, 13:26.
Actualizat: 05.03.2021, 13:36

Ioan Ciugulea, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

Ioan Ciugulea, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, a fost trimis în judecată în stare de libertate

Ioan Ciugulea, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, este acuzat că a luat mită de sute de mii de lei

Facebook Ioan Ciugulea

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis trimiterea în judecată a lui Ciugulea în stare de libertate.

Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Ioan Ciugulea este acuzat că "în calitate de funcționar public - vicepreședinte al Consiliului Județean Olt și în același timp președinte al Comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziție publică de către CJ Olt, în primăvara anului 2012, ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, formulată indirect de reprezentanții societății comerciale ce realiza executarea contractului, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme.

Pentru plata mitei, reprezentanții societății comerciale care executa contractul ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente.

Astfel, în perioada septembrie 2012 – martie 2013, inculpatul Ciugulea Ioan ar fi primit efectiv suma de 309.002 lei din mita a cărei promisiune o acceptase anterior, astfel:

- Suma de 150.000 lei ar fi fost virată prin două transferuri bancare efectuate în baza unor operațiuni comerciale fictive, din conturile bancare ale unei societăți comerciale (subcontractantă a societății comerciale căreia îi fusese atribuit proiectul) în conturile bancare ale altei societăți comerciale (deținute de inculpat);

- Suma de 159.002 lei ar fi fost virată la cererea inculpatului Ciugulea Ioan, în perioada 06.09.2012 – 25.03.2013, din conturile aceleiași societăți comerciale către o firmă de la care societatea deținută de inculpat ar fi cumpărat materiale de construcții.

În cauză nu au fost luate măsuri asiguratorii întrucât nu au fost identificate bunuri imobile pe numele inculpatului Ciugulea Ioan și nici bunuri mobile de valoare".

Dosarul în care este implicat fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt va fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Olt.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.