Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto! O căsuţă de poveste din România, atracţia turiştilor!

O căsuţă ca din basme, cu un acoperiş din paie susţinut de pereţi din bârne, acoperiţi cu lut, veche de circa două secole, supravieţuieşte în mod miraculos pe unul din malurile Someşului, în localitatea sălăjeană Răstoci

la 29.04.2014, 15:00

Electricitatea, gazul sau apa nu au avut curajul să pătrundă în Răstoci! Acesta este unul dintre motivele pentru care casa şi-a păstrat farmecul. Un altul este o bătrână plină de viaţă şi optimism care se încăpăţânează să menţină locuinţa exact aşa cum a fost de la început.

"Eu cred că nu este zi să nu oprească maşini să o fotografieze. Anul trecut, într-o duminică, am avut din Austria 20 de studenţi care au vrut toţi să se pozeze cu mine. De multe ori zic: asta-i vila mea. Degeaba, că oriunde ar fi o casă sau o vilă, nu mere nimeni să o fotografieze. Mulţi mi-au spus că să pun taxă la intrare, dar mie-mi pare bine că mă caută cineva, nu să plătească", povesteşte râzând tanti Iulica, conform Historia.ro.

Deşi are doar două încăperi, casa construită din bârne de stejar acoperite cu lut se ţine încă bine la cele aproape două secole pe care proprietara bănuieşte că le are. Doar acoperişul de paie a trebuit înlocuit, pentru că cel vechi nu mai făcea faţă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Foto! O căsuţă de poveste din România, atracţia turiştilor!