Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fraţii Becali s-au predat după noua condamnare la închisoare. Cristi Borcea a fost achitat

Fraţii Victor şi Giovani Becali au fost din nou condamnaţi, de data asta pentru că au mituit-o pe judecătoarea Geanina Terceanu.

de Redactia Observator

la 20.02.2018 , 19:41

Fraţii Victor şi Giovani Becali au fost din nou condamnaţi, de data asta pentru că au mituit-o pe judecătoarea Geanina Terceanu. Aproape 200 de mii de euro i-au dat ca să-şi cumpere libertatea, în dosarul Transferurilor. Ei s-au predat, la scurt timp după verdict. În urma sentinţei de acum, Cristian Borcea a scăpat. Fostul acţionar de la Dinamo a fost achitat. Geanina Terceanu, magistratul în faţa căruia şi-ar fi folosit farmacele în plin proces, a ajuns şi ea după gratii. În urmă cu doar câteva minute, poliţiştii au ridicat-o încătuşată din casă. Are pedeapsa cea mai grea - şapte ani de închisoare!

Geanina Teodorovici şi-a părăsit locuinţa în lacrimi. Şi-a lăsat acasă fiica de şapte ani şi soţul cu care se căsătorise de doar câteva zile. 

Judecătorii au dat verdictul. Au găsit-o vinovată pentru că a luat aproape 200 de mii de euro mită de la fraţii Becali. 7 ani va sta după gratii. 

Vezi și

Fosta judectoare a povestit în sala de judecată că a simţit o atracţie faţă de Cristian Borcea şi a crezut că sentimentele sunt reciproce. Din acest motiv, ar fi acceptat banii. Judeca Dosarul Tranferurilor, la Tribunalul Bucureşti, în urmă cu nouă ani, când a primit mita de la fraţii Becali. Apoi, i-a achitat. 

Astăzi, Giovanni Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar fratele său la cinci ani şi patru luni. 

Judecătorii instanței supreme au decis pentru a doua oară pentru fratii Becali şi i-au trimis înapoi in spatele gratiilor. Pentru Ioan Becali, decizia vine dupa mai bine de un an de cand a iesit din pușcărie. Victor Becali s-a bucurat însă doar de câteva luni de libertate.

Pedepsele lor au fost contopite. Cum în dosarul Transferurilor au executat mare parte din pedeapsă, ar putea fi curând eliberaţi. 

Borcea este singurul care nu a apucat să iasă din închisoare de la condamnarea din dosarul Transferurilor, dată în 2014. De mai multe ori, i-a fost respinsă cererea. 

Vor beneficia şi ei de reduceri în urma recursului compensatoriu, pentru condiţiile proaste din arest. Victor Becali va ieşi, probabil, cel mai repede, iar Cristian Borcea mai poate formula o cerere de eliberare condiţionată în luna mai. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Fraţii Becali s-au predat după noua condamnare la închisoare. Cristi Borcea a fost achitat