Antena Meniu Search
x

Centrală pe gaz montată greșit, la Oradea, doi frățiori, de 4 și 5 ani, intoxicați cu monoxid de carbon

SMURD Oradea a intervenit, cu un un echipaj de terapie intensivă mobilă, pentru salvarea a doi copii, unul în vârstă de 4 ani şi celălalt în vârstă de 5 ani, intoxicați cu o substanță necunoscută.

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 14:45

- observator.tv

De asemenea, la faţa locului, a fost trimis echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi echipajul de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN) al Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea.

"Miercuri, 27 mai a.c., în jurul orei 21. 50, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenţia echipajelor specializate pe strada Bradului din municipiul Oradea, pentru salvarea copiilor săi, părintele precizând faptul că aceştia prezentau o stare generală de rău, probabil în urma intoxicării cu o substanţă necunoscută. Ajuns la adresa indicată, echipajul TIM SMURD Oradea le-a administrat oxigen şi le-a acordat toate îngrijirile medicale care se impuneau copilului de 4 ani, care - scos mai devreme de către familie din mediul toxic - începuse să îşi revină, şi copilului de 5 ani, care se afla în stare de semiconştienţă. După tratamentul de specialitate, starea de sănătate a celor doi copii s-a ameliorat, echipajul transportându-i conştienţi, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea", potrivit ISU Crişana.

Pompierii militari au făcut măsurători cu aparatele din dotare, detectând prezenţa monoxidului de carbon în locuinţă, rezultat în urma montării unei centrale pe gaz în mod necorespunzător, fără tub de evacuare a gazelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Centrală pe gaz montată greșit, la Oradea, doi frățiori, de 4 și 5 ani, intoxicați cu monoxid de carbon