Antena Meniu Search
x

Pregătiri pentru masa de sărbători. Fructe de mare vor lua locul bucatelor tradiționale

Ne mai desparte mai bine de o lună de zile de sărbători şi totuşi, mulţi dintre noi ne gândim de pe acum la ce vom pune pe masa de Crăciun!

Vezi și

Ne mai desparte mai bine de o lună de zile de sărbători şi totuşi, mulţi dintre noi ne gândim de pe acum la ce vom pune pe masa de Crăciun! Dacă v-aţi săturat însă de mâncărurile tradiţionale, puteţi încerca şi altceva. Cum ar fi peştele sau fructele de mare. Un chef din Târgu Mureş ne învaţă şi cum să le gătim.

Nu doar mai uşor, ci şi mai sănătos. E varianta care face ca mesele de sărbători să nu mai fie greoaie.

O reţetă simplă de făcut este cea de tagliatelli cu raci şi cu legume. Racii se pun în apa care trebuie să fie cu sare, boabe de piper, puţin usturoi şi foi de dafin. Se adaugă legumele şi pastele, iar spre final, vom pune puţin pătrunjel tocat.

Rezultatul e unul demn de marile restaurante. Iar acesta nu e singurul preperat pe care îl puteţi încerca de sărbători.

Dănuţ Lihat, bucătar şef:

gătim un tartar de somon care este foarte bun pentru iarnă sau toamnă. Somonul este deja tocat, se adaugă ceapă verde, rucola, ceapă roşie, avocado, ulei de măsline şi sos soia.

Evident, există şi un secret. 

Dănuţ Lihat, bucătar şef:

Avem un condiment special, sumak, un condiment arăbesc. Vom incepe prin a tăia avocado, iar tartarul de somon o sa fie o minunatie.

Iar pentru coşul de cumpărături de Crăciun şi revelion, bucătarul ne-a oferit şi câteva sfaturi. 

Dănuţ Lihat, bucătar şef:

Dacă merg pe principiul de a mânca cât de cât sănătos, eu aş prefera mult peşte, multe fructe de mare, şi carnea, muşchiu de vită, un piept de raţă. 

Şi nu doar chef-ul preferă, ci şi din ce în e mai mulţi români. Aceştia aleg, în locul preparatelor cu multe grăsimi, mâncarea alternativă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Pregătiri pentru masa de sărbători. Fructe de mare vor lua locul bucatelor tradiționale