Antena Meniu Search
x

Frumuseţile României pot fi descoperite şi cu trenul! De asta s-au convins turiştii care au ales să se plimbe cu Transilvania Train, o rută specială, creată după celebrul Orient Express

Frumuseţile României pot fi descoperite şi cu trenul. De asta s-au convins turiştii care au ales să se plimbe cu Transilvania Train, o rută specială, creată după celebrul Orient Express. Pe lângă priveliştile spectaculoase, călătoria care a început ieri oferă şi o experienţă de neuitat. 

Vezi și

Frumuseţile României pot fi descoperite şi cu trenul. De asta s-au convins turiştii care au ales să se plimbe cu Transilvania Train, o rută specială, creată după celebrul Orient Express. Pe lângă priveliştile spectaculoase, călătoria care a început ieri oferă şi o experienţă de neuitat. 

În acorduri de fanfară. Aşa a pornit Orient Express-ul de România. 

Karen a venit tocmai din Anglia, pentru asta. Ştie exact de ce face asta. Vrea să descopere satele transilvănene, căci a auzit numai lucruri bune despre ele. 

"Prietena mea e din România şi m-a invitat. Sunt încântată pentru că aveam o imagine atunci când am plecat la drum şi nu se compară cu ceea ce văd aici", mărturiseşte britanicul. 

Şi nu doar străinii sunt atraşi de călătorie.

Cristina a împlinit 48 de ani. Şi sărbătoreşte într-un vagon din Transilvania Train. 

"Foarte frumos, pentru că sunt înconjurată de prieteni, în primul rând. Suntem cu familia. Să ne distrăm, să mâncăm, să bem. Ne simţim extraordinar. De abia aşteptăm să trecem prin toate experienţele pregătite şi să ne relaxăm. Tot ce înseamnă Transilvania. Ţara noastră. Am zis că de data asta investim şi în ţara noastră, nu mai mergem să cheltuim banii afară", spune Cristina Bârsan.

După câteva ore de mers, trenul a făcut şi prima oprire, în satul Mureni. Călătorii au vizitat locurile, dar au avut parte şi de o lecţie de istorie. 

Cei pe care drumul i-a obosit, s-au relaxat cu o masă pe cinste. Evident, cu preparate tradiţionale. 

Călătoria va dura patru zile, timp în care organizatorii le-au pregătit turiştilor o mulţime de surprize. 

"În cele 4 zile vom avea diverse evenimente, de la degustări de vinuri, degustări de brânzeturi, expuneri tematice despre bisericile fortificate", anunţă Cristi Pitulice, organizator.

"Este primul tren circuit după modelul Orient Express. Şi România este un loc unde oamenii pot călători cu trenul şi se pot opri în diverse puncte turistice pentru a le cunoaşte mai bine", a declarat Alina Predescu, purtator de cuvânt CFR Călători.

Excursia cu trenul prin Transilvania este organizata în colaborare cu compania CFR Calatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Frumuseţile României pot fi descoperite şi cu trenul! De asta s-au convins turiştii care au ales să se plimbe cu Transilvania Train, o rută specială, creată după celebrul Orient Express