Antena Meniu Search
x

Simularea Evaluării Naţionale 2018 nu se amână! Profesorii care boicotează examenul au fost înlocuiţi din comisii

Cornelia Popa Stavri, secretar general al FSLI, a notificat ministerul Educaţiei să ia în calcul amânarea simulării examenului de Evaluare Naţională 2018.

Update ora 10:27 - Simularea Evaluării Naţionale 2018 nu se amână, aşa cum au cerut astăzi sindicaliştii FSLI.

Potrivit ultimelor, informaţii, profesorii din Comisii care boicotează examenul au fost înlocuiţi, testarea urmând să aibă loc conform calendarului stabilit de ministerul Educaţiei.

Ştirea iniţială:

Simularea Evaluării Naţionale 2018 ar putea fi amânată! Cornelia Popa Stavri, secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a anunţat posibilitatea ca simularea examenului de Evaluare Naţională 2018 să fie reprogramată.

Astăzi, Cornelia Popa Stavri, secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a anunţat că a notificat ministerul Educaţiei să ia în calcul amânarea simulării examenului de Evaluare Naţională 2018.

"Federaţia Naţională a părinţilor susţine acţiunile FSLI pentru că susţinem ca părinţii să nu vină cu bani de acasă. Boicotul este un semnal de alarmă. Guvernanţii au fost avertizaţi încă de anul trecut (...) Simularea poate fi amânată, nu e o problemă. Am notificat ministerul Educaţiei să ia în calcul reprogramarea simulării", a declarat Cornelia Popa Stavri.

Luni, ministerul Educaţiei organizează simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, proba la Limba şi literatura română. 

La simulare sunt aşteptaţi să participe cei aproape 180.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar 2017-2018.

În 1.100 de şcoli, însă, este posibil ca examenul să nu aibă loc, după ce sindicaliştii din FSLI au ameninţat cu boicotul, nemulţumiţi că nu au un răspuns din partea Guvernului în ceea ce priveşte revendicările lor.

Ministerul Educaţiei le-a transmis că boicotul nu este o soluţie, cerându-le să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale şi reamintindu-le că tocmai au primit o mărire salarială de 20%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Simularea Evaluării Naţionale 2018 nu se amână! Profesorii care boicotează examenul au fost înlocuiţi din comisii