Antena Meniu Search
x

Video Fugar căutat internaţional, filmat în timp ce e descoperit în lada unui pat din Capitală. Bărbatul comisese peste 90 de furturi

Un bărbat de 41 de ani pe numele căruia autorităţile din Austria au emis un mandat european de arestare pentru 90 de infracţiuni de furt, participare la un grup organizat, însuşire de mijloace de plată non numerar, utilizare frauduloasă de date informatice a fost prins de poliţiştii la o adresă din Bucureşti. Poliţia a filmat momentul în care indvidul este găsit ascuns în lada unui pat.

de Redactia Observator

la 06.02.2024, 06:55

Vezi și

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au acţionat pentru depistarea persoanelor care se sustrag urmăririi penale sau executării unei măsuri privative de libertate.

În acest context, la o adresă din Sectorul 6 a fost găsit un bărbat, în vârstă de 41 de ani, pe numele căruia era emis, din 3 noiembrie 2023, un mandat european de arestare, de către autorităţile judiciare din Austria.

Bărbatul a comis 90 de jafuri 

”Bărbatul era urmărit internaţional pentru săvârşirea a 90 de infracţiuni de furt, participare la un grup organizat, însuşire de mijloace de plată non numerar, utilizare frauduloasă de date informatice prevăzute de art. 127, 128, 129 şi 230 din Codul penal austriac. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore”, a transmis, luni, Poliţia Capitalei. Potrivit unor surse judiciare, bărbatul, care ar face parte dintr-o grupare, ar fi comis mai multe fapte cu ajutorul unei alte persoane, din aceeaşi grupare. Membrii grupării urmăreau datele de pe cardurile bancare şi de credit ale victimelor, obţinând codurile PIN. Aceştia furau portofelele persoanelor vătămate, apoi foloseau codurile PIN obţinute, pentru a retrage bani sau pentru a plăti facturi.

Bărbatul a fost încarcerat în Arestul Poliţiei Capitalei, urmând a fi făcute demersurile legale în materie penală pe linia cooperării internaţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Fugar căutat internaţional, filmat în timp ce e descoperit în lada unui pat din Capitală. Bărbatul comisese peste 90 de furturi