Antena Meniu Search
x

Funeraliile Regelui Mihai I. Mii de români au adus un omagiu la catafalcul Majestăţii sale, în Sala Tronului din Palatul Regal

România este în doliu iar românii îşi plâng Regele. Mihai I, ultimul monarh al ţării, este de aseară, la Palatul Regal, în Sala Tronului.

Vezi și

România este în doliu iar românii îşi plâng Regele. Mihai I, ultimul monarh al ţării, este de aseară, la Palatul Regal, în Sala Tronului, acolo unde în urmă cu 77 de ani a fost uns cu Sfântul şi Marele Mir ca Rege al României. Este altar de candele şi munţi de flori la porţile palatului. Principele Nicolae a mers azi în mijlocul mulţimii.

Gardul Palatului Regal e îmbrăcat în flori. Ard candele pentru ultimul rege al românilor, lângă mesaje de condoleanţe pe care principele Nicolae şi logodnica lui le citesc. Nepotul Majestăţii Sale primeşte crizanteme galbene şi strângeri de mâini. Oamenii au venit să-l omagieze pe suveranul care acum este depus în Sala Tronului. Sunt tineri şi bătrâni, femei şi copii.

De aseară şi până acum, mii de oameni au aşteptat la cozi imense, ca să treacă pe la catafalcul Regelui. S-au recules în faţa sicriului acoperit cu stindardul Casei Regale şi s-au închinat. Au privit decoraţiile primite de-al lungul vieţii de ultimul monarh al românilor şi coroana Regilor. Florile le-au lăsat la porţile palatului.

În uniforme roşii şi veşminte albe, asistenţii şi sorele de la Crucea Roşie au adus şi ei un ultim omagiu. Porţile Palatului Regal mai sunt deschise şi mâine pentru românii care vor să-şi plângă regele.

România este de astăzi în doliu naţional. Până sâmbătă, când Regele Mihai I va fi condus pe ultimul drum. La funeralii, alături de Casa Regală a României, vor fi prezenţi Prinţul Charles al Marii Britanii, Regele Juan Carlos al Spaniei şi Regina Sofia, Regele Regele Carl XIV Gustaf al Suediei şi Regina Silvia dar şi alţi monarhi sau membri ai unor familii regale din toată lumea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Funeraliile Regelui Mihai I. Mii de români au adus un omagiu la catafalcul Majestăţii sale, în Sala Tronului din Palatul Regal