Antena Meniu Search
x

Un jandarm ieşean a alergat 1 kilometru ca să prindă trei hoţi care au rupt cu bătaia şi au tâlhărit un consătean

Aflat în timpul liber, plutonierul Gabriel Faraon, jandarm în cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Răducăneni, judeţul Iaşi, a salvat un bărbat care era bătut pe stradă şi tâlhărit de trei tineri.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.02.2020, 13:55

Gabriel Faraon a prins trei tineri care au bătut şi tâlhărit un bărbat în Răducăneni, Iaşi
Un jandarm ieșean a salvat un bărbat din pumnii unor hoţi, pe care i-a alergat apoi 1 kilometru ca să-i prindă - IJJ Iași

Aflat în timpul liber, plutonierul Gabriel Faraon, jandarm în cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Răducăneni, judeţul Iaşi, a salvat un bărbat care era bătut pe stradă şi tâlhărit de trei tineri.

Un jandarm ieșean, aflat în timpul liber, a intervenit pentru prinderea autorilor unei tâlhării.

Plutonier Gabriel Faraon a intervenit pentru prinderea a trei tineri care, după ce loviseră cu pumnii și picioarele un bărbat din Răducăneni, luându-i acestuia 550 de lei, au luat-o la fugă. 

După o cursă de un kilometru, Gabriel l-a prins pe unul dintre autori, iar ceilalţi doi s-au predat singuri.

„Mi-am făcut doar datoria!”, mărturiseşte jandarmul ieşean, într-un mesaj postat de Jandarmeria Română pe pagina de Facebook

Ulterior, oamenii legii i-au identificat și pe ceilalți doi tineri, în prezent cele trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată fiind arestate preventiv pentru 30 zile.

Gabriel a fost șeful de promoție al Școlii de Subofițeri Fălticeni

Gabriel Faraon a fost șeful de promoție al Școlii de Subofițeri Fălticeni în anul 2015.

S-a născut într-o familie cu posibilități modeste din comuna Răducăneni, județul Iași, însă, pentru el, şcoala a fost întotdeauna o prioritate.

De educația lui Gabriel s-a ocupat îndeaproape mama sa, până în clasa a 4-a, atunci când femeia s-a stins.

"După, fără mama aproape, totul a fost mult mai greu, însă îi promisesem mamei că voi învăța în continuare și m-am ținut de cuvânt. La examenul de Bacalaureat am luat nota 9.40. Nu-mi venea să cred! Am fost șef de promoție, puteam să-mi aleg orice loc în Jandarmerie, însă am ales să rămân alături de oamenii care mi-au fost aproape, care mi-au marcat copilăria.

Aici, în Răducăneni, îi cunosc pe toti, știu pe de rost fiecare stradă, fiecare loc. Cea mai mare satisfacție a mea este atunci când, alături de ceilalți localnici, la diferite momente, mergem în sat să-i ajutăm pe cei în vârstă. Întotdeauna se ivește câte ceva de făcut prin gospodării, fie că este vorba de tăiatul lemnelor, de alimente sau pur și simplu de-o vorbă bună. Mă simt dator să dau ceva înapoi oamenilor din rândul cărora am plecat", a mai spus Gabriel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Evenimente » Un jandarm ieşean a alergat 1 kilometru ca să prindă trei hoţi care au rupt cu bătaia şi au tâlhărit un consătean