Antena Meniu Search
x

Video Gălăţenii care s-au grăbit să-şi plătească taxele pentru a primi 10% reducere au un nou impozit de achitat. Oamenii cred că e o glumă proastă a autorităţilor

Gălăţenii care s-au grăbit să-şi plătească taxele şi împozitele anuale până la finalul lunii martie pentru a benefica de 10% reducere au avut parte de o surpriză. Sunt, din nou, buni de plată, pentru că administraţia locală a introdus o nouă taxă de salubrizare a oraşului. Oamenii cred că e doar o glumă proastă a autorităţilor locale.

de Adrian Obreja

la 10.06.2023, 07:40

Vezi și

Cine plătește impozitul până la 31 martie beneficiază de o reducere de 10 la sută. Așa că două treimi dintre gălăţeni au făcut asta. Acum, toți aceștia s-au trezit cu sume noi de plată. "Pe tot anul am platit impozitul. Și acum a apărut, s-a mărit o taxa pentru salubritate și chiar am fost și am achitat-o că sa ne luam de o grija", spune o femeie. "Nu mi se pare corect. Mă abțin in cazul asta. Ce sa facem? Asta e. Trebuie să plătim taxe. Trebuie sa trăiască și orașul ăsta", spune un bărbat. "Mi se părea anormal să fie de la începutul anului, nu pe parcurs. Dar trăim în România", a declarat un gălăţean.

Fosta taxă de habitat s-a transformat în taxă de salubrizare și a crescut de la 107 lei la 169 de lei

Fosta taxă de habitat s-a transformat în taxă de salubrizare și a crescut de la 107 lei la 169 de lei. Iar asta s-a întâmplat de luna trecută, decizia fiind a consiliului local. "Problema cea mai mare a acestei taxe este că a fost introdusă la mijlocul anului. Astfel ca cei care au plătit deja taxa de habitat trebuie să plătească aceasta taxă de salubritate care este mai mare cu 62%. Cel mai probabil nu sunt bani la buget și atunci tre să cauți de oriunde și să suprataxezi", a declarat Daniel Zinică, consilier local. Faptul că nu mai sunt bani la buget este confirmat și de reprezentanții primăriei.

"Având în vedere creșterile de prețuri la combustibil, energie și toate celelalte, practic sumele colectate acopereau foarte puțin cheltuielile privind gestionarea deșeurilor", a declarat Petrică Pațilea, purtător de cuvânt Primăria Galați. Până la 31 martie 70% din locuitorii orașului au achitat impozitul. Astfel la buget s-au strâns deja 12 milioane de lei. Iar sume în plus apărute peste noapte, diferă de la o locuinta la alta, în funcție de numărul de persoane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Gălăţenii care s-au grăbit să-şi plătească taxele pentru a primi 10% reducere au un nou impozit de achitat. Oamenii cred că e o glumă proastă a autorităţilor