GALERIE FOTO! Ștrandul Kiseleff, darul lui Ferdinand pentru bucureșteni!!

Publicat: 17.07.2014, 15:49.
Actualizat: 17.07.2014, 16:13

La rugămintea Regelui Ferdinand, Primăria Capitalei ceda Federatiei Societatilor Sportive din Romania terenul de la soseaua Kiseleff pentru a veni în sprijinul bucureștenilor care voiau să facă mișcare

La rugămintea Regelui Ferdinand, Primăria Capitalei ceda Federației Societăților Sportive din România terenul de la soseaua Kiseleff pentru a veni în sprijinul bucureștenilor care voiau să facă mișcare

În 1914, FSSR începea construcția unui complex sportiv în care se regăseau terenuri de rugby sau piste de atletism. Încă din 1914, complexul a găzduit numeroase competiții de profil, mai ales că federația era condusă de însuși suveranul României. După 10 ani, lucrările intense se reiau în parcul sportiv și ușor-ușor apar bazinele de înot. În 1929 apare ștrandul Kiseleff, locul în care protipendada Capitalei se întâlnea pentru a se răcori în zilele caniculare ale vremurilor.

Ștrandul a fost păstrat de toate regimurile, chiar dacă în timp, comuniștii l-au redenumit Complex Sportiv National "Tineretului". Interesante sunt câteva fotografii surprinse în perioada 1922-1936, care dincolo de originalitate ne oferă șansa de a vedea cum se distrau bucureștenii la începutul secolului trecut.

Sursa foto: Biblioteca Digitală a Bucureştilor

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.