Antena Meniu Search
x

ROMÂNIA LUI 2016: elevi de gimnaziu nevoiţi să stea la ore cu gecile de iarnă, căciuli şi mănuşi, pentru că şcoala nu e încălzită. Se întâmplă în judeţul Arad

În scoală, mai frig ca afara. Se întâmplă într-o şcoală din judeţul Arad, unde copiii stau, în clase, cu căciuli şi jachete de iarnă. Mulţi dintre ei s-au îmbolnăvit şi nu mai vin la cursuri. Pană şi profesorii au capitulat în faţa frigului. Patru dascăli au răcit şi au fost nevoiţi să stea acasă

În scoală, mai frig ca afara. Se întâmplă într-o şcoală din judeţul Arad, unde copiii stau, în clase, cu căciuli şi jachete de iarnă. Mulţi dintre ei s-au îmbolnăvit şi nu mai vin la cursuri. Pană şi profesorii au capitulat în faţa frigului. Patru dascăli au răcit şi au fost nevoiţi să stea acasă.

În sălile de clasă ale şcolii generale din localitatea arădeană Sâmbăteni, temperatura variază între 7 şi 15 grade. E foarte frig aşadar, iar pentru elevii nevoiţi să stea nemiscaţi, în bănci, e un adevărat calvar..

Sistemul de încălzire, deşi nou, nu face faţă. Sunt două cazane, care funcţionează cu lemne, dar care nu reuşesc să ridice temperatura în şcoala în care învaţă aprox 200 de elevi.

Primaria a hotărât instalarea unor aeroterme, care sa mai ridice temperatura în salile de clasă. Numai că, la scurt timp, functionarea lor a dus la arderea instalaţiei electrice.

Primaria  Păuliş, care are în administrare şcoala îngheţată, se apară. Edilul spune că, dacă focul în cazane se face la ora 7 dimineaţa, este imposibil ca sălile să fie încălzite pâna la sosirea elevilor.

Şcoala din Sâmbăteni nu are fochist, aşa ca focul în cazan se face de-abia când ajung profesorii în şcoală. Până la remedierea situatiei, fie schimbarea cazanului, fie angajarea unui fochist, inspectoratul scolar Arad a hotarat scurtarea orelor de curs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » ROMÂNIA LUI 2016: elevi de gimnaziu nevoiţi să stea la ore cu gecile de iarnă, căciuli şi mănuşi, pentru că şcoala nu e încălzită. Se întâmplă în judeţul Arad