Antena Meniu Search
x

Gheorghe Becali pleacă pe Muntele Athos

După doi ani de rugăciuni şi dor, mama lui Gigi Becali e din nou liniştită. Fiul ei este, de ieri, acasă. Iar revederea a fost plină de emoţii şi bucurie

Vezi și

După doi ani de rugăciuni şi dor, mama lui Gigi Becali e din nou liniştită. Fiul ei este, de ieri, acasă. Iar revederea a fost plină de emoţii şi bucurie

Afaceristul şi-a strâns în braţe fiicele şi soţia şi a stat toată ziua alături de ele. Mâine, vor merge împreună la slujba de Florii. Iar de luni, Becali pleacă din nou de acasă. De data asta, la Muntele Athos, unde vrea să se reculeagă înainte de Paşte. 

Doi ani de suferinţă s-au şters într-o clipă. Mama şi fiul s-au strâns din nou în braţe aseară. Pentru reîntâlnirea cu mama sa, Gigi Becali s-a rugat luni la rând din spatele gratiilor.

Afaceristul şi-a strâns în braţele şi fiicele, şi soţia. Le-a văzut, în doi ani, doar de câteva ori, în timpul permisiilor. La închisoare le-a interzis să-l viziteze. A preferat să aştepte eliberarea şi să îşi întâlnească familia acasă, în Pipera.

Pe cât de mare i-a fost suferinţa, pe atât de intensă bucuria. De când a ajuns acasă, Gigi Becali a stat doar în mijlocul familiei. Zadarnic l-au aşteptat, în faţa vilei, cerşetorii care au aflat vestea eliberării. Degeaba i-au transmis urări de bine şi mesaje de susţinere.

Gigi Becali a anunţat că nu va mai împărţi bani din poarta casei. Vrea să facă acte de caritate departe de lumina reflectoarelor şi să refugieze în rugăciune. Mâine, va merge împreună cu familia sa la slujba de Florii, la biserica din Pipera. Iar luni, va pleca, din nou, la Muntele Athos, într-un pelerinaj de câteva zile. Becali a urcat pe poteca smereniei şi acum patru ani. Atunci, Becali a curăţat cartofi cot la cot cu călugării, a gătit la flacăra buteliei şi a dormit direct pe iarbă, sub cerul liber.

Experienţele de pe Muntele Athos au fost strânse de Becali într-o carte, scrisă în spatele gratiilor. Volumul a fost unul dintre motivele pentru care a fost eliberat condiţionat, după aproape doi ani de închisoare. Afaceristul vrea acum să închine rugăciuni de mulţumire în acelaşi loc sfânt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Gheorghe Becali pleacă pe Muntele Athos