Antena Meniu Search
x

Gheorghe Dincă, trimis în judecată pentru moartea Alexandrei şi Luizei

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată, astăzi, de procurorii DIICOT, fiind acuzat că le-a omorât pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 15.01.2020, 11:42

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată în dosarul Caracal
Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată în dosarul Caracal - Observator

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată, astăzi, de procurorii DIICOT, fiind acuzat că le-a omorât pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

"În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către DIICOT în dosarul 'Caracal' întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al PICCJ, domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul.

Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni) și a inculpatului R.Ș. pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Pe acelaşi subiect

În acelaşi dosar, procurorii l-au trimis în judecată şi pe Ştefan Risipiceanu, complicele lui Gheorghe Dincă.

Acesta este acuzat doar de viol, după ce Gheorghe Dincă a recunoscut că acesta a violat-o pe Luiza Melencu, atunci când o ţinea sechestrată în casa sa din Caracal.

Gheorghe Dincă, trimis în judecată pentru moartea Alexandrei şi Luizei

Chiar înainte de a fi trimis în judecată, Dincă a cerut să fie reaudiat la DIICOT în tentativa de a trage de timp, în speranţa că va fi eliberat.

Astfel, Dincă a dat o nouă declaraţie în faţa procurorilor în care a explicat că Luiza Melencu ar fi fost răpită de mai mulţi bărbaţi chiar din casa sa.

Totuşi, înainte de această declaraţie, Gheorghe Dincă a explicat, în faţa anchetatorilor, a profiler-ului Poliţiei Române şi specialiştilor FBI, că a procedat la fel atât în cazul Alexandrei, cât şi în cazul Luizei.

Dincă a povestit cum le-a răpit pe cele două fete, le-a dus în casa sa din Caracal, le-a violat, le-a ucis şi apoi le-a ars cadavrele într-un butoi improvizat din curte.

Rămăşiţele Alexandrei Măceşanu au fost găsite chiar în butoi, având în vedere că poliţiştii şi procurorii au percheziţionat casa lui Dincă la câteva ore după ce fata a sunat la 112 şi a anunţat că este răpită.

Alte oseminte, despre care Dincă a spus că ar aparţine Luizei Melencu, au fost găsite îngropate la marginea unei păduri din Caracal, însă testele ADN nu au putut confirma că aparţin Luizei din cauza degradării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Gheorghe Dincă, trimis în judecată pentru moartea Alexandrei şi Luizei