Antena Meniu Search
x

Compania Google, amendată cu 10.000 de lei de CNCD pentru ofensă împotriva Bisericii

Gigantul Google din România a primit o amendă fără precedent din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Motivul: ofensă împotriva bisericii. Numele Catedralei Mântuirii Neamului din secţiunea Hărţi a aplicaţiei a fost schimbat de către utilizatori, iar reprezentanţii Google nu au luat nicio măsură pentru a-l corecta.

de Redactia Observator

la 17.06.2020, 21:12

Vezi și

Utilizatorii aplicaţiei Google Maps au schimbat numele Catedralei Mântuirii Neamului în "catedrala prostirii neamului" la începutul lunii mai. Nu este prima dată când denumirea este editată de utilizatori: i s-a mai spus Catedrala Falei Patriarhului sau Catedrala şpăgarilor.

Consiliul naţional pentru combaterea discriminării a amendat Google România cu 10.000 lei pentru că nu ar fi luat nicio măsură. Reprezentanţii consiliului spun că fapta este discriminatorie şi încalcă dreptul la demnitate. În plus, Google România va trebui să publice un rezumat al acestei hotărâri pe prima pagină a site-ului.

Patriarhia Română a catalogat schimbarea denumirii catedralei drept un abuz intolerabil şi o ofensă la adresa bisericii, iar decizia CNCD ar fi un gest de normalitate civică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Compania Google, amendată cu 10.000 de lei de CNCD pentru ofensă împotriva Bisericii