Antena Meniu Search
x

Grecia intră oficial în zona galbenă de la miezul nopţii. Sute de români stau cu orele la cozi, în vama din Bulgaria, pentru a scăpa de restricţii

Grecia intră de la miezul nopţii pe lista galbenă. Asta reprezintă o veste proastă pentru românii plecaţi în concendiu. Când se vor întoarce vor trebui să intre în carantină, dacă nu sunt vaccinaţi sau nu prezintă un test Covid negativ.

de Redactia Observator

la 17.07.2021, 17:37

Grecia intră oficial în zonă galbenă de la miezul nopţii. Sute de români stau cu orele la cozi, în vama din Bulgaria, pentru a scăpa de restricţii

Tocmai de aceea, unii dintre turiştii românii şi-au scurtat sejurul şi se grăbesc să se întoarcă în ţară. Potrivit Digi24, e aglomeraţie la vama Makaza, la trecerea din Grecia în Bulgaria. Sute de români aşteaptă chiar şi două ore în coloană pentru a putea trece graniţa înainte ca Grecia să fie inclusă oficial pe lista galbenă.

De mâine, cei care se întorc din Grecia în România şi nu sunt vaccinaţi trebuie să prezinte un test Covid negativ făcut în Grecia, în caz contrar urmând a intra în carantină. Cei care au dovada vaccinării sau a faptului că au trecut prin boală sunt scutiţi de carantină.

Noi restricţii în Grecia

Grecia va intra de la miezul nopţii pe lista galbenă după ce a crescut incidenţa cazurilor de Covid 19. Autorităţile elene au interzis muzica în restaurante şi baruri şi au restricţionat mobilitatea pe insula Mykonos, după o creştere a numărului de contaminări înregistrată aici.

Cunoscută ca insula petrecerilor celor bogaţi, Mykonos este una dintre cele mai populare destinaţii ale Greciei, atrăgând peste 1 milion de turişti în fiecare vară, între ei staruri de la Hollywood, modele şi sportivi. După ce a fost descoperit un focar local, Ministerul Protecţiei Civile a spus că interzice muzica pe insulă 24 de ore din 24 şi că va permite mobilitatea între orele 01:00 - 06:00 doar celor care merg la sau dinspre serviciu ori au urgenţe medicale, potrivit The Guardian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Grecia intră oficial în zona galbenă de la miezul nopţii. Sute de români stau cu orele la cozi, în vama din Bulgaria, pentru a scăpa de restricţii