Greşeala care a dus la prinderea criminalului Ionel Lepa (Video)

De Veronica Micu.
Publicat: 04.06.2019, 12:31.
Actualizat: 04.06.2019, 12:31

Ies la iveală noi detalii din ancheta care a dus la capturarea lui Ionel Lepa, interlopul care l-a ucis, duminică după-amiază, pe agentul Cristian Amariei, la Recaş.

Lepa a folosit întotdeauna aceeaşi cartelă telefonică, dar a schimbat în permanenţă telefoanele

Greşeala care a dus la prinderea criminalului Ionel Lepa

Observator.tv

Ies la iveală noi detalii din ancheta care a dus la capturarea lui Ionel Lepa, interlopul care l-a ucis, duminică după-amiază, pe agentul Cristian Amariei, la Recaş.

Surse din rândul anchetatorilor spun că telefonul criminalului Ionel Lepa, prins în această dimineaţă, în casa prietenului său din Remetea Mare, a fost în permanenţă supravegheat.

Greşeala asasinului a fost că a folosit întotdeauna aceeaşi cartelă telefonică, de pe care a vorbit, dar a schimbat în permanenţă telefoanele.

Practic, de fiecare dată când vorbea la telefon, Lepa schimba aparatele, dar păstra cartela.

Lepa a schimbat telefoanele, în loc să schimbe cartela telefonică

Practic, spun anchetatorii, de la crimă şi până în momentul în care a fost capturat, Ionel Lepa a pornit telefonul de mai multe ori, poliţiştii reuşind asfel să-şi dea seama în ce zonă se află.

Ieri după-amiază, oamenii legii l-au găsit pe stradă pe prietenul criminalului şi l-au dus la audieri. Iniţial, bărbatul a spus că nu l-a văzut pe Lepa şi că nu crede că el ar fi cel care l-a împuşcat pe poliţistul Cristian Amariei.

Însă, după ore în şir de audieri, tânărul a cedat şi le-a spus totul oamenilor legii.

Casa acestuia a fost filată în permanenţă de ofiţerii de la Operaţiuni Speciale, iar în jurul orei 5 dimineata s-a dat ordinul să se intre.

Bărbatul dormea ascuns sub nişte pături, cu arma la brâu într-o borsetă. N-a apucat să reacţioneze în niciun fel.

Criminalul s-a scăpat pe el când a fost imobilizat de mascaţi

A fost imobilizat, i s-a luat arma, iar de teamă s-a scăpat pe el. După ce s-a dezmeticit, a fost luat şi dus cu ambulanţa la Spitalul Municipal Timişoara.

Ovidiu Bulacu, medic chirurg Spitalul Municipal Timişoara, a declarat că Ionel Lepa pezintă două răni împuşcate, dar este stabil.

Rănile provocate de cele două proiectile nu i-au afectat vasele, iar viaţa nu i-a fost pusă în pericol. Ambele gloanţe au penetrat, unul mâna, altul toracele, fără a avea însă, "orificii de ieşire". După ce va primi îngrijirile medicale necesare, bărbatul va fi audiat de poliţişti.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.