Antena Meniu Search
x

Greșelile care i-au dat de gol pe cei doi hackeri români acuzați că au atacat computerele Poliției din Washington

Doi români au fost la un pas să compromită învestirea celui mai puternic om al planetei. Mihai Alexandru Işvanca şi Eveline Cismaru au fost arestați.

Vezi și

Doi români au fost la un pas să compromită învestirea celui mai puternic om al planetei. Mihai Alexandru Işvanca şi Eveline Cismaru sunt acuzaţi de procurorii americani că au spart sistemul de supraveghere video al poliţiei din Washington, chiar cu 8 zile înainte de ceremonia în care Donald Trump a depus jurământul. Au comis însă greșeli uriașe, care i-au dat de gol. Pentru prinderea lor, poliţiştii români au colaborat cu FBI-ul şi cu Europolul, într-o complexă operaţiune cu numele de cod Bacovia.

Mihai Alexandru Işvanca şi Eveline Cismaru sunt cei doi români care au speriat America.

Ianuarie 2017. Donald Trump, al 45-lea preşedinte ales al Statelor Unite urmează să depună jurământul. Washington este punct critic de interes, după ce proteste au fost anunţate în timpul ceremoniei. Cu doar 8 zile înainte, Serviciile Secrete descoperă o breşă în securitate, provocată chiar de cei doi români.

Abia după un an de anchetă, procurorii au dat de urma hackerilor români, stabiliţi la vremea atacului în Anglia. Pe 15 decembrie, i-au reţinut în România, într-o amplă operaţiune internaţională cu numele de cod Bacovia.

Cei doi ar fi folosit vulnerabilităţile din computerele poliţiei pentru a trimite aproape 180.000 de email-uri care conţineau viruşi, urmand să ceară răscumpărare utilizatorilor pentru a le debloca.

Pentru atacul cibernetic, hackerii au folosit adrese de mail fictive. Însă, în mod surprinzător, au comis o greșeală care i-a costat scump: au trimis mesaje pe aceste adrese de pe mailurile personale și astfel s-au dat de gol, fapt ce le-a ușurat munca autorităților americane pentru a-i identifica pe cei doi români.

În plus, și-au ales prost momentul pentru a exploata vulnerabilitățile din sistemul de securitate al Poliției din Washington pentru a obține bani: pentru că mai erau doar câteva zile până la jurământul Președintelui Donald Trump, agenții americani erau foarte vigilenți și au depistat rapid tentativa românilor.

Tânărul este în arest la domiciliu, în Oneşti, iar partenera sa, în Capitala, acasă la părinţi. Astăzi însă, tatăl ei a negat că tânara ar fi acolo.

Eveline Cismaru a fost arestata la domiciliu in Romania, iar instanta a decis ca ea sa locuiasca in sectorul 4 al Capitalei, alaturi de parintii ei. Nu are voie sa paraseasca domiciliul fara acordul politistilor.

Autorităţile din Statele Unite au cerut extrădarea celor doi români. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi peste Ocean, riscă 20 de ani de închisoare.

Românii au orchestrat atacul din Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Greșelile care i-au dat de gol pe cei doi hackeri români acuzați că au atacat computerele Poliției din Washington