Antena Meniu Search
x

Video "Hai, copii, dați din mâini! Ține-i, Doamne, în viață!" Momentul dramatic în care doi băieți sunt salvați din râul Olt, după ce s-a rupt gheața de sub ei

Salvare dramatică din râul Olt. Doi adolescenţi care se jucau pe gheaţa subţire, au căzut în apă şi au fost salvaţi în ultima clipă. Joaca periculoasă le putea fi fatală. În multe locuri din ţară, copii şi oameni mari transformă în patinoar orice râu sau lac. Medicii avertizează că şocul hipotermic se poate instala în doar câteva minute. Deşi se întâmplă tragedii în fiecare an, nimeni nu învaţă din greşeli.

de Redactia Observator

la 12.02.2023, 19:31

Vezi și

Doi adolescenţi de 14 şi 16 ani din Râmnicu Vâlcea au fost la un pas de moarte când au încercat să patineze pe gheaţa de pe râul Olt. Unul dintre ei a căzut în apa rece, iar prietenul lui s-a aruncat să îl salveze din apa rece. Prietenii lor, care rămăseseră pe mal, au sunat la pompieri şi totul s-a terminat cu bine, înainte să intre copiii în şoc hiptermic.

"Moare, sigur.

Hai, ridică-l!

Tu îţi dai seamă, într-o secundă.

Pe acelaşi subiect

Hai, copii, dați din mâini! Ține-i, Doamne, în viață

Haide că sunteţi salvaţi, gata!", strigau cei aflaţi pe mal.

Doi copii din Argeș au ajuns la spital

În urmă cu câteva zile, doi adolescenţi de 14 ani au ajuns la spital după ce gheața unui lac din Argeş s-a rupt sub ei. Copiii se aventuraseră cu bicicletele pe apa înghețată și au fost salvați de un localnic. Gerul din ultimele zile a transformat râul Mureş într-un patinoar. Pentru localnicii din Tîrgu Mureş, bucuria este mai presus de pericol.

Are o grosime confortabilă, ieri am măsurat 10 cm şi doi mm.

Dacă ai echipament de siguranţă, după 5 cm deja se poate patina.

Mulţi îşi amintesc încă din copilărie cum patinau pe Mureş. Pe atunci, însă, temperaturile negative ţineau toată iarna, iar gheaţă nu se topea până în martie. Patinatorii pe râu ignoră pericolul şi tind să creadă că au strategia de salvare pregătită.

Dacă cumva s-a rupt gheaţa sub tine, te întorci cu faţa în direcţia din care ai venit, te culci cu burta pe gheaţă şi proptindu-te pe coate, făcând mişcarea înotului de broască, încerci să te pui pe gheaţă şi te târăşti până la o oarecare distanţă.

De pericol au uitat şi alţi tineri din Cluj

La Cluj-Napoca, localnicii se fac că nu văd avertismentele din jurul lacului din Parcul Central. Chiar dacă gheaţa trosneşte sub patine, mulţi riscă.

Da,e interzis, dar având în vedere temperaturile din ziele trecute, nu cred că e pericol.

Nu sunt şanse să se rupă, au încercat alţii mai grei.

Mi se par destul de iresponsabili. O fac pe propria răspundere, dar ..

În unele zone, apa lacului din parcul Central ajunge la doi metri adâncime. Aşa că poliţiştii sunt în misiune...la gheaţa subţire.

Iulia Perșa, reprezentat Primăria Cluj-Napoca: Poliţia Locală face verificări în zonă pentru că avem şi camere de supraveghere şi în momentul în care vedem persoane care se aventurează pe lac, ei se duc şi îi atenţionează pe aceştia să nu facă acest lucru şi îi avertizează şi cu privire la riscurile la care se expun.

De pericol au uitat şi mai mulţi tineri din Constanţa. S-au aventurat pe gheaţa care acoperă Lacul Tăbăcăriei, deşi apa a îngheţat doar lângă mal. Anul trecut, cel puţin cinci copii au murit după ce s-a spart gheaţa sub ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » "Hai, copii, dați din mâini! Ține-i, Doamne, în viață!" Momentul dramatic în care doi băieți sunt salvați din râul Olt, după ce s-a rupt gheața de sub ei