Antena Meniu Search
x

Horia Tecău, campion la turneu de tenis US Open. Este al doilea român care reuşeste performanţa!

Victorie răsunătoare pentru Horia Tecău! Împreună cu olandezul Jean Julien Rojer, tenismenul român a câştigat, aseară, finala de dublu masculin de la US Open. S-au impus în faţa adversarilor în mai puţin de o oră şi jumătate, cu 6-4, 6-3!

Vezi și

Victorie răsunătoare pentru Horia Tecău! Împreună cu olandezul Jean Julien Rojer, tenismenul român a câştigat, aseară, finala de dublu masculin de la US Open. S-au impus în faţa adversarilor în mai puţin de o oră şi jumătate, cu 6-4, 6-3!

Campionii sunt aplaudaţi la scenă deschisă pe arena Arthur Ashe.

Horia şi Jean Julien au abordat meciul cu o atitudine încrezătoare. Primii care au rupt ritmul au fost, însă, ibericii. Au câştigat pe serviciul advers, dar bucuria lor a fost de scurtă durată. Perechea română-olandeză a reuşit imediat rebreak-ul.

După 40 de minute de joc, Horia şi partenerul său de dublu au câştigat primul set cu 6-4. Având o miză atât de mare, Marc şi Feliciano Lopez au accelerat ritmul în setul al doilea.

Horia şi Jean Julien au fost, însă, magistrali. S-au distanţat rapid la 4-1. Românul a servit pentru titlul de Mare Şlem.

În această zi importantă, Horia a avut-o printre susţinătorii din tribune pe Nadia Comăneci.

Nadia Comăneci:

Îi trimit mesaje frecvent, la fiecare două zile. Baftă, succes şi un motiv de inspiraţie să spun, ca să meargă mai departe! Publicul american a fost şi este cu sportivii români.

Alături de campion au fost şi milioane de români care au urmărit cu sufletul la gură finala de pe arena Arthur Ashem, în direct la Antena 1, iar printre ei, şi vedetele postului.

Acesta este al doilea titlu de Mare Şlem câştigat de Horia Tecău alături de Rojer, după cel obţinut pe teren englez, la Wimbledon în 2015.

Andrei Tecău, fratele lui Horia:

Este un moment excepţional! A fost un meci foarte relaxat, mi s-a părut. Şi ei încrezători, au jucat ce-au ştiut, fără nicio greşeală!

Un singur jucător român a mai reuşit să se impună în finala de dublu masculin de la US Open: Ilie Năstase, în 1975, alături de Jimmy Connors.

Pentru această performanţă, dublul Tecău-Rojer va primi 2000 de puncte ATP şi un cec în valoare de 675.000 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Horia Tecău, campion la turneu de tenis US Open. Este al doilea român care reuşeste performanţa!