Meniu
Search
x

Hornul unei clădiri istorice s-a prăbușit peste o maşină, în centrul Aradului (Video)

Nu mai e o noutate faptul că multe clădiri încărcate cu istorie se şubrezesc pe zi ce trece, iar unele sunt la un pas de ruină. În jurul lor, însă, o tragedie pândeşte la tot pasul.

De Redactia Observator la 07.06.2019, 09:58
Vezi și

Nu mai e o noutate faptul că multe clădiri încărcate cu istorie se şubrezesc pe zi ce trece, iar unele sunt la un pas de ruină. În jurul lor, însă, o tragedie pândeşte la tot pasul. Spre exemplu, hornul unui clădiri din centrul istoric din Arad s-a prăbuşit peste o maşină în care şoferul urcase cu câteva secunde înainte. Din fericire, bărbatul a scăpat doar cu o sperietură. Zeci de cărămizi s-au împrăştiat pe trotuar şi puteau răni pe oricine.

Şoferul maşinii avariate: Voiam să plec şi am văzut un biciclist în oglindă, l-am lăsat să treacă şi am auzit o pocnitură. M-am speriat, am văzut că s-a spart parbrizul şi apoi m-am uitat înapoi în oglindă să văd biciclistul, am văzut numai bicicleta aruncată pe jos şi am ieşit afară să văd.

Bărbatul poate spune că s-a născut a doua oară. Nici nu ştia ce se întâmplă când a auzit bubuitura.

Adrian Brezincu, şoferul maşinii avariate: Am văzut că toată maşina e plină de cărămizi. S-a rupt jumătate dintr-un coş de fum şi a căzut pe maşină.

Şoferul a scăpat teafăr şi doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit. Hornul s-a prăbuşit de pe o clădire istorică din centrul municipiului Arad, de la o înălţime de aproximativ 20 de metri. Pericolul a fost uriaş şi pentru pietoni.

Localnic: Am văzut un domn la trecerea de pietoni cu bicicleta, cum a picat în spatele lui, ca norocul.

Pompierii au intervenit să îndepărteze resturile de pe şosea, iar circulaţia a fost închisă pe durata intervenţiei.

Călin Domşa, ISU Arad: Cauzele ar fi clădirile vechi, sunt clădiri vechi, nu mai rezistă, nu au rezistenţă, elementele de construcţie sunt în pericol de cădere. Posibil să afecteze şi ploile din ultima perioadă structura de rezistenţă.

În cladirea istorică funcţiona cândva un hotel, care momentan este închis. La parter sunt mai multe magazine, dar şi o sală de jocuri de noroc.

În zonă, însă, sunt zeci de cladiri istorice vechi de peste 200 de ani. Puţine dintre ele au faţadele renovate.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Hornul unei clădiri istorice s-a prăbușit peste o maşină, în centrul Aradului (Video)