Antena Meniu Search
x

Idealul feminin în 1885: "Trebuie să îi displacă murăturile şi carnea!"

"Nu trebuie să aibă mai puţin de 16 ani, dar nici mai mult de 20!", aşa începe o listă cu dorinţele bărbaţilor, după jumătatea secolului al XIX-lea

Cerinţele bărbaţilor au fost dintotdeauna care mai de care mai ciudate în ceea ce le priveşte pe femei, însă cele de mai jos trec dincolo de imaginaţie.

Revista "The Water-Cure Journal" era, la vremea respectivă, una dintre cele mai citite reviste pe teme de sănătate, iar fanii publicaţiei aveau ocazia să lase anunţuri matrimoniale în paginile ei. "Practic hidroterapia, sunt iubitoare de frumos, nu mănânc carne şi vreau că jumătatea mea să îmi împărtăşească pasiunile".

Site-ul Slate a publicat recent mai multe anunţuri asemănătoare, care arată că vegetarienii nu doar că existau şi atunci,dar îşi căutau dragostea după aceleaşi semnalmente. "Eu îmi doresc pe cineva care să se descurce fără ceai, cafea, porc, vită, oaie şi pături din puf. Să nu tolereze sclavia, să nu fumeze. Pe scurt, un bărbat care să se ridice la înălţimea principiilor sale şi nu a politicii”, scria Gertrude, o altă reprezentantă a sexului frumos.

"Ea nu trebuie să aibă mai puţin de 16 ani, dar nici mai mult de 20, trebuie să-i displacă murăturile şi carnea, să iubească adevărul, să aibă măsură şi să nu fie iritabilă sau furioasă”, scria Landers. Părul şi ochii închişi la culoare erau trăsăturile cerute ale vremii, precum şi "dinţii buni", care etalau, probabil, statutul persoanei, dar şi igiena pesonală.

Foto: www.slate.com/

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Idealul feminin în 1885: "Trebuie să îi displacă murăturile şi carnea!"