Antena Meniu Search
x

Zi de coşmar pentru Ilie Năstase. Două dosare penale, iar sora sa a murit în această seară

Scandal fără precedent între Ilie Năstase şi Poliţia Română. În doar câteva ore, fostul tenisman s-a ales cu două dosare penale şi amenzi de peste două mii de lei, pentru mai multe infracţiuni în trafic.

Vezi și

Scandal fără precedent între Ilie Năstase şi Poliţia Română. În doar câteva ore, fostul tenisman s-a ales cu două dosare penale şi amenzi de peste două mii de lei, pentru mai multe infracţiuni în trafic. Prins băut la volan, Năstase a refuzat să sufle în aparatul etilotest. Ba chiar ar fi încercat să fugă de poliţişti. După ce a fost încătuşat şi dus la secţie, s-a urcat pe scuter. Fără permis.

De cealaltă parte, tensimenul spune că a fost agresat şi chiar vrea să ceară daune de milioane de euro la CEDO. Şi ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, Năstase a mai primit o veste. În timpul vizitei la Poliţie, sora lui, în vârstă de 73 de ani, s-a stins din viaţă.

Ora 11 dimineaţa, şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală. Ilie Năstase a coborât de pe scuter şi a intrat în maşina Poliţiei. Agenţii au bifat două infracţiuni: viraj la stânga pe linie dublă cotinuă şi conducere fără permis. În drum spre secţie, fostul tenismen s-a ţinut de glume. 

A fost a doua vizită la secţie în mai puţin de şase ore. Ilie Năstase şi-a început ziua în cătuşe. Era aproape ora 5 dimineaţa, când, la ieşirea dintr-un restaurant din nordul Capitalei, maşina fostului sportiv de 72 de ani a fost oprită la un control de rutină. 

La scurtă vreme după ce a ieşit din restaurantul de pe malul lacului Herăstrău, Ilie Năstase a fost tras pe dreapta, undeva în această zonă. A oprit la semnalul poliţiştilor, iar mai apoi s-a răzgândit şi şi-a văzut în continuare de drum. Două sute de metri, până când a fost oprit din nou, iar mai apoi a început scandalul. 

Seful Brigăzii Rutiere, Comisar șef Gilceava Victor: "Vă asigur că nu a fost târât, a fost doar scos din autovehiculul în care se afla şi aplicată măsura de încătuşare."

Şi totuşi, Ilie Năstase acuză poliţiştii că l-ar fi agresat în momentul încătuşării. Spune că a obţinut chiar şi un certificat medico-legal de la spitalul Floreasca. 

Ilie Năstase a fost, în cele din urmă, testat. Dar spune că până şi alcoolemia ar fi fost falsificată de oamenii legii. 

Confuzia nu l-a scăpat de dosarul penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi refuzul recoltării probelor biologice. Între vizitele lui Năstase la Poliţie, şi-a făcut apariţia şi Brigitte. Cei doi sunt în plin proces de divorţ. 

La finalul zilei, pe lângă dosarele penale, fostul sportiv s-a ales şi cu două amenzi în valoare de peste 2.300 de lei. Scandalul a apărut chiar şi în presa internaţională. The New York Times titrează: "Ilie Năstase, arestat de două ori într-o singură zi pentru infracţiuni în trafic "

Incidentul s-a petrecut chiar în acelaşi loc în care, în urmă cu 6 ani de zile, fostul tenisman a fost tras pe dreapta tot pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şi la câţiva kilometri de locul în care şi Cristian Boureanu a fost protagonistul unui scandal în stradă, cu Poliţia. Nici Ilie Năstase nu e la primul episod violent. 

În ultimii ani, a ajuns în lumina reflectatorelor după mai multe izbucniri în public şi chiar i-a fost interzis accesul  la mai multe turnee de tenis. La Constanţa, a jignit o jurnalistă britanică. La Bucureşti, şi-a îmbrâncit fosta soţie în plină stradă.

Chiar şi celebra Serena William l-a acuzat de rasism după o glumă pe seama copilului ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Zi de coşmar pentru Ilie Năstase. Două dosare penale, iar sora sa a murit în această seară