Antena Meniu Search
x

Specialiştii explică problemele de sănătate căpătate de Ion Iliescu

Fostul preşedinte Ion Iliescu este internat în stare gravă la spital. A ajuns la camera de urgenţe a Spitalului Elias iar medicii spun că vechile afecţiuni ale arterelor coronariene i-au provocat un infarct. Fostul preşedinte a mai fost operat pe inimă, atunci când i-au fost montate şi stenturi.

de Redactia Observator

la 04.10.2019, 19:39

Vezi și

Fostul preşedinte Ion Iliescu este internat în stare gravă la spital. A ajuns la camera de urgenţe a Spitalului Elias iar medicii spun că vechile afecţiuni ale arterelor coronariene i-au provocat un infarct. Fostul preşedinte a mai fost operat pe inimă, atunci când i-au fost montate şi câteva stenturi.

Ion Iliescu a fost adus de urgenţă la Spitalul Elias din Capitală puţin după ora 14. Se simţea rău, iar de vină sunt afecţiunile cardiace de care fostul preşedinte suferă de mai mulţi ani. 

"Investigațiile efectuate în urgență au confirmat existența unei suferințe, motiv pentru care s-a decis internarea în vederea tratamentului de specialitate", a fost mesajul transmis de reprezentanţii Spitalului Elias. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Practic, ocluzia unei artere la inimă i-a provocat fostului preşedinte un infarct. Medicii nu l-au operat dar îl vor monitoriza atent în următoarele ore. 

Problemele de sănătate ale fostului preşedinte au debutat în 2004. În 2007,  a fost operat pe inimă în Paris. 

O altă intervenţie chirurgicală a avut loc în 2012, pentru un polip la colon. 

Fostul preşedinte a fost operat pe inimă ultima oară în luna aprilie a acestui an, la Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu. Atunci, diagnosticul pus de medici a fost de pericardită lichidiană - tamponadă cardiacă. 

Ion Iliescu a condus România timp de un deceniu. S-a retras de câţiva ani din viaţa publică. Inculpat în dosarele Revoluţiei şi Mineriadei din iunie 1990, Ion Iliescu a fost ultima dată văzut pe treptele Parchetului General.

Vizibil slăbit, a refuzat orice fel de declaraţii. Ultimul mesaj public a fost de Ziua Naţională.

Ion Iliescu are 89 de ani. De fiecare dată când a ajuns pe patul de spital, fostul preşedinte a cerut doctorilor să păstreze discreţia în privinţa prblemelor sale medicale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Specialiştii explică problemele de sănătate căpătate de Ion Iliescu