Antena Meniu Search
x

Video Imagini cu reţinuţii în cazul de mită la permise şi înmatriculări Suceava

Ofiţerii, poliţiştii, angajaţii şi instructorii auto acuzaţi de luare de mită în cazul de la Suceava au fost duşi la mandat, pentru propunere de arestare preventivă, în faţa judecătorului. Ei sunt acuzaţi că au vândut permise auto pe mii de euro şi facilităţi la înmatricularea vehiculelor.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 27.11.2020, 21:48

Vezi și
  • Inculpaţii au fost aduşi în faţa judecătorului, pentru mandatul de arestare
  • Printre ei se află şeful de la Permise Suceava şi un ofiţer anticorupţie

Un număr de 14 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în cazul permiselor de conducere obţinute fraudulos şi al înmatriculărilor ilegale de vehicule.

Printre acestea, şeful Compartimentului Regim Permise Suceava, care, în funcţie de numărul de candidaţi care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro într-o singură zi. De asemenea, au mai fost reţinuţi un ofiţer DGA şi doi instructori auto.

DNA: "Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 26 şi 27 noiembrie 2020, a unui număr de 14 inculpaţi în legătură cu presupusa fraudare a examenelor de obţinere a permiselor de conducere şi înmatricularea autoturismelor"

Un ofiţer Anticorupție îi asigura "spatele" şefului de la Permise Suceava

M.H., în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava, ar fi asigurat protecție juridică activității infracționale de corupție derulată la nivelul serviciului de permise (SPCRPCÎV) Suceava, structură al cărei exponent era inculpatul O.R.I.

Protecția juridică, asigurată de ofițerul DGA pe parcursul anului 2020 ar fi constat în divulgarea, fără drept, a unor informații la care avusese acces în virtutea atribuțiilor, informații menite să îl favorizeze pe O. R. I., șeful Compartimentului permise Suceava și pe complicii săi.

Concret, ofiţerul l-ar fi informat pe șeful Compartimentului permise despre autorizarea a cinci investigatori sub acoperire într-un dosar penal în care acesta din urmă era vizat de procurorii anticorupție.

I-ar fi oferit date despre pregătirea unei acțiuni de constatare în flagrant a unei infracțiuni de corupție, l-ar fi informat despre autorizarea unor măsuri de supraveghere tehnică și stadiul cercetărilor într-un dosar penal în care șeful Compartimentului permise și complicii săi erau vizați de procurorii anticorupție, i-ar fi transmis informații legate de un apel telefonic TELVERDE primit de DGA Suceava, ce conținea date concrete despre comiterea unor activități infracționale corupție în legătură cu obținerea permisului de conducere.

Şeful de la Permise Suceava, ofiţeri, agenţi şi instructori auto, reţinuţi 24 de ore

Dintre cei 14 reţinuţi face parte O. R. I., șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava şi alţi 13 ofiţeri, poliţişti şi instructori auto.

Promovarea candidaților s-ar fi asigurat contra unor sume de bani cuprinse între 300-1500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretică. La înmatricularea autoturismelor, membrii grupului urgentau / facilitau / asigurau fără programare, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200-1.000 euro, omologarea / verificarea R.A.R. precum și înmatricularea provizorie și definitivă a autoturismelor.

Cei 14 inculpați sunt prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se mai desfășoară acte de urmărire penală față de un număr de 18 persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Imagini cu reţinuţii în cazul de mită la permise şi înmatriculări Suceava