Antena Meniu Search
x

Salvamarul care a scos din apă fetiţa accidentată la bazinul din Braşov a recuperat şi cele două degete ale acesteia, retezate de o balustradă

Un accident rar, şocant, a fost filmat într-un bazin de agrement din Braşov. O fetiţă de zece ani a rămas fără două degete.

Vezi și

Un accident rar, şocant, a fost filmat într-un bazin de agrement din Braşov. O fetiţă de zece ani a rămas fără două degete după ce şi-a prins mâna în balustrada tăioasă a rampei. Copila a vrut să sară de pe trambulină şi, într-un moment de ezitare, şi-a prins mâna în ţevile balustradei. Degetele i-au fost smulse, însă intervenţia promptă a salvamarului a salvat-o. După ce a scos-o din apă, cu multă tărie, a îngrijit-o. Doctorii din Capitală au reşit să-i reconstruiască mâna, însă pericolul nu a trecut.

Pe camerele de supraveghere se vede cum fetiţa, înainte de a sări are o secundă de ezitare. Se agaţă de balustrada de pe marginea rampei. Din păcate, copila de zece ani şi-a prins mâna în zona în care erau îmbinate două ţevi din inox. Iar marginea uneia dintre ele i-a tăiat două degete. 

De la spitalul din Braşov, a fost transportată imediat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, unde a fost operată. S-au pus degetele la loc. Abia peste câteva zile, medicii vor şti dacă i-au salvat mâna. Speră să nu apară complicaţii legate de vascularizarea zonei. 

Complexul de agrement din Braşov, unde există mai multe piscine şi tobogane cu apă, e verificat acum de poliţie şi de inspectorii de la Protecţia consumatorului. 

Fetiţa de 10 ani era însoţită la bazin de unchiul ei. Erau invitaţi la ziua unei prietene a copilei. Mai mulţi părinţi şi copii au fost martorii scenelor şocante. 

Din primele verificări a rezultat că administratorii bazinului au reparat recent balustrada şi chiar au prelungit-o pentru a evita căderea în lateral a copiilor. 

Ea ar putea fi înlocuită sau acoperită cu un strat protector. În funcţie de rezultatele anchetei, proprietarul complexului riscă amendă sau suspendarea activităţii. Poliţia a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

În urmă cu exact o lună, la Timişoara a avut loc un accident asemănător. Un băieţel s-a tăiat la mână, în timpul unui antrenament de înot, după ce s-a prins de partea ascuţită a platformei de start. 

După accident, platformele care au rănit sportivi, chiar şi în timpul concursurilor de înot, au fost demontate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Salvamarul care a scos din apă fetiţa accidentată la bazinul din Braşov a recuperat şi cele două degete ale acesteia, retezate de o balustradă