Salvamarul care a scos din apă fetiţa accidentată la bazinul din Braşov a recuperat şi cele două degete ale acesteia, retezate de o balustradă

Publicat: 29.03.2018, 19:04.
Actualizat: 29.03.2018, 20:13

Un accident rar, şocant, a fost filmat într-un bazin de agrement din Braşov. O fetiţă de zece ani a rămas fără două degete.

Un accident rar, şocant, a fost filmat într-un bazin de agrement din Braşov. O fetiţă de zece ani a rămas fără două degete după ce şi-a prins mâna în balustrada tăioasă a rampei. Copila a vrut să sară de pe trambulină şi, într-un moment de ezitare, şi-a prins mâna în ţevile balustradei. Degetele i-au fost smulse, însă intervenţia promptă a salvamarului a salvat-o. După ce a scos-o din apă, cu multă tărie, a îngrijit-o. Doctorii din Capitală au reşit să-i reconstruiască mâna, însă pericolul nu a trecut.

Pe camerele de supraveghere se vede cum fetiţa, înainte de a sări are o secundă de ezitare. Se agaţă de balustrada de pe marginea rampei. Din păcate, copila de zece ani şi-a prins mâna în zona în care erau îmbinate două ţevi din inox. Iar marginea uneia dintre ele i-a tăiat două degete.

De la spitalul din Braşov, a fost transportată imediat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, unde a fost operată. S-au pus degetele la loc. Abia peste câteva zile, medicii vor şti dacă i-au salvat mâna. Speră să nu apară complicaţii legate de vascularizarea zonei.

Complexul de agrement din Braşov, unde există mai multe piscine şi tobogane cu apă, e verificat acum de poliţie şi de inspectorii de la Protecţia consumatorului.

Fetiţa de 10 ani era însoţită la bazin de unchiul ei. Erau invitaţi la ziua unei prietene a copilei. Mai mulţi părinţi şi copii au fost martorii scenelor şocante.

Din primele verificări a rezultat că administratorii bazinului au reparat recent balustrada şi chiar au prelungit-o pentru a evita căderea în lateral a copiilor.

Ea ar putea fi înlocuită sau acoperită cu un strat protector. În funcţie de rezultatele anchetei, proprietarul complexului riscă amendă sau suspendarea activităţii. Poliţia a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

În urmă cu exact o lună, la Timişoara a avut loc un accident asemănător. Un băieţel s-a tăiat la mână, în timpul unui antrenament de înot, după ce s-a prins de partea ascuţită a platformei de start.

După accident, platformele care au rănit sportivi, chiar şi în timpul concursurilor de înot, au fost demontate.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.