Antena Meniu Search
x

În 2019, autoritățile promit 100 de kilometri de șosea de mare viteză

Nu aduce anul cât promite Compania de Drumuri pentru 2019. Şefii de la Transporturi, ameninţaţi cu demiterea, la sfârşitul anului trecut, promit peste 100 de noi kilometri de autostradă.

Vezi și

Nu aduce anul cât promite Compania de Drumuri pentru 2019. Şefii de la Transporturi, ameninţaţi cu demiterea, la sfârşitul anului trecut, promit peste 100 de noi kilometri de autostradă. Atenţie. Cu o precizare: dacă şi constructorii se vor ţine de cuvânt. Ar fi un record al ultimilor şapte ani, având în vedere că, până acum, au fost inagurate cu fast chiar şi tronsoane de câteva sute de metri. Iar pe şoselele de viteză deja deschise mai sunt multe probleme de rezolvat.

Pentru muncitori, autostrada Bucureşti-Ploieşti duce lipsă de. flori, în timp ce şoferii îşi riscă viaţa şi opresc pe unde apucă atunci când au o problemă.

Încă din 2017, ar fi trebuit să găsească parcări şi benzinării. Tradiţia celor de la Transporturi a făcut însă ca şi acest termen să fie cu mult depăşit.

La şase ani de la deschiderea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, nici acum nu sunt spaţii pentru benzinării sau parcări. Deşi lucrările pentru acestea au început în 2016, nici acum nu sunt gata.

Plină de capcane este şi Autostrada Bucureşti-Piteşti. La finalul anului trecut, reporterii noştri au filmat reparaţii de mântuială.

Fără vreo explicaţie logică, drumarii au făcut asfaltări pe ploaie şi apoi pe ninsoare.

2018 a fost un alt eşec pentru infrastructură. Ameninţat cu demisia, şeful Companiei de Drumuri s-a grăbit să promită 100 de kilometri de drum de mare viteză în an Centenar. Au fost deschişi circulaţiei mai puţin de 60.

O radiografie a rezultatelor ministerului Transporturilor ne arată că am avut ani în care nu s-a inaugurat niciun kilometru de autostrada. Cum ar fi 2016. În 2017 situaţia infrastructurii rutiere a fost la fel de ruşinoasă, iar în 2018 au fost deschişi circulaţiei doar 59,5 kilometri din cei 100 promişi. Pentru 2019 promisunile au ajuns la un alt nivel.

În prezent, sunt mai multe şantiere deschise. Se lucrează la 43 de kilometri pe Lugoj-Deva, tronsoanele Şoimuş-Ilia şi Ilia-Holdea. Alţi 42 de kilometri ai autostrăzii Sebeş-Turda sunt în lucru, între Sebeş-Sântimbru şi Sântimbru-Aiud. Un şantier de 33 de kilometri este şi Iernut-Câmpia Turzii, între Iernut-Cheţani şi Cheţani-Câmpia Turzii. Şi, ca într-un scenariu SF pentru şoferi.

Abia în martie va fi deschis oficial sezonul lucrărilor la Compania de Drumuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » În 2019, autoritățile promit 100 de kilometri de șosea de mare viteză